Het Paleodieet

Wil jij ook 5 tot 10 kilo gewicht verliezen op natuurlijk wijze? Geen diëten volgen of preparaten gebruiken? Dan is het Paleodieet geschikt voor jou! Met het Paleodieet verlies je gewicht op natuurlijke wijze. Wil jij dit ook? Lees dan hier verder!

Hoe werkt het Paleodieet

Bij het Paleodieet eet je zoals onze voorouders al deden. Zij gebruikten voedingsmiddelen uit de natuur, zonder toegevoegde stoffen. Het bestaat grotendeels uit het eten van plantaardig voedsel, aangevuld met vruchten, noten en zaden.

Het Paleodieet is ontwikkeld door Loren Cordain, wiens standpunt is dat het Paleodieet zo goed werkt omdat het past bij onze genetische basis. Zo eet je alle voedingsmiddelen die ons door de evolutie heen, hebben laten worden wie we nu zijn. Alles wat onze voorvaderen niet aten, is in principe overbodig en hebben we niet nodig om gezond te blijven. Zo horen fastfood, koek en chips niet bij de benodigde voedingsmiddelen, simpel omdat onze voorvaderen deze voedingsmiddelen ook niet hadden.

Wat mag je eten tijdens het Paleodieet

Paleodieet
Een lekkere salade hoort bij het Paleodieet!

Ons huidige eetpatroon bestaat voor 49% uit koolhydraten, voor 18% uit eiwitten en 33% uit vetten. Deze verhoudingen zijn echter niet optimaal, zo worden er teveel koolhydraten geconsumeerd. Bij het Paleodieet worden deze verhoudingen anders. De ideale combinatie zou zijn dat we van alle drie de voedingsstoffen evenveel binnenkrijgen. Dit betekent dus een verschuiving van het eten van minder koolhydraten naar meer eiwitten. Het aantal vetten mag gelijk blijven.

De ideale dagindeling bestaat dan voor 15% uit groente, voor 15% uit fruit, voor 27,5% uit vis en zeevruchten en voor 27,5% uit mager vlees.

Waarom meer eiwitten en minder koolhydraten

Eiwitten in onze voeding zorgen ervoor dat we langer vol zitten en minder gaan snoepen. De overmaat aan koolhydraten uit onze huidige voeding kan leiden tot welvaartsziekten zoals diabetes. Maar ze zorgen ook voor overgewicht, wat de aanleiding kan zijn voor allerlei vormen van kanker, maar ook hart- en vaatziekten en gewrichtsaandoeningen. Eet je minder koolhydraten dan neemt de kans op bovenstaande aandoeningen af.

Waarom ook vetten eten

Vetten zijn een belangrijk bestanddeel van onze voeding. Niet alleen is het een brandstof, het is ook een bouwstof. Onze celmembranen hebben namelijk vetten nodig om te worden opgebouwd, ook kunnen vitamine A, D en E niet worden opgenomen zonder vetten en kun je dus tekorten oplopen als je vet geheel schrapt.

Verzadigde vetten en transvetzuren zijn echter wel schadelijk voor het lichaam als je er teveel van binnen krijgt, zo veroorzaken ze een te hoog cholesterolgehalte, waardoor de kans op hart- en vaatziekten toeneemt.

Binnen het Paleodieet hoeft de hoeveelheid vetten niet te veranderen, maar er dient wel een verschuiving plaats te vinden van verzadigd naar onverzadigd. Deze onverzadigde vetten zitten met name in vis en zeevruchten.

Wil jij ook gewicht verliezen op een natuurlijk wijze?

[ip-shortcode type=”button” url=”https://frstre.com/go/?a=9632-154fff&s=44977-5c63ee” target=”_BLANK” rel=”nofollow”>De Paleo Revolutie” style=”blue” size=”verylarge” radius=”20″ color=”#ffffff” icon=”long-arrow-right” iconpos=”before” target=”self”]Bestel hier direct het Paleodieetboek[/ip-shortcode]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 gedachte over “Het Paleodieet”

Scroll naar boven