Top 15 beste koolhydraatarme groenten

De meeste groenten zijn erg gezond. Ze bevatten vitaminen, mineralen, vezels en nog vele andere gezondheidsvoordelen. Helaas bevatten ze wel koolhydraten. Welke groenten kun je nu het best eten als je een koolhydraatarm dieet volgt? Vind hier de top 15 van de beste koolhydraatarme groenten!

Wat zijn de beste koolhydraatarme groenten?

1. Spinazie

Op nummer 1 staat spinazie, met maar 0,6 gram koolhydraten per 100 gram de beste koolhydraatarme groente! Daarnaast bevat het maar 15 calorieën per 100 gram en mag je er dus veel van eten. Andere voordelen van spinazie zijn dat het rijk is aan caroteen, vitamine E en antioxidanten. Het is ook waar dat spinazie ijzer bevat, zo’n 3 tot 4 mg per 100 gram, maar het is niet zo spectaculair als dat de tekenfilm Popeye suggereerde.

2. Paksoi

beste koolhydraatarme groenten paksoi

Paksoi is ook een prima groente als het de hoeveelheid koolhydraten gaat, per 100 gram zo’n 0,8 gram, en maar 11 calorieën als het rauw is, dit wordt meer als je het kookt, zo’n 38 calorieën per 100 gram bevat het dan. Paksoi is een bladgroente die je goed in salades, stamppotten of roerbakgerechten kunt gebruiken. Paksoi bevat vitamine C, een klein beetje ijzer en vezels wat goed is voor de darmwerking.

3. Sla

Sla bevat per 100 gram, slechts 1 gram koolhydraten en bevat maar 11 calorieën. Hier scheren we veel soorten sla over 1 kam, maar in het algemeen zijn dit de kenmerken van allerlei soorten sla, zoals ijsbergsla, eikenbladsla, botersla, krulsla etc. Sla is zeer veelzijdig toe te passen in allerlei gerechten. Combineer het met allerlei andere groenten en maak er een verse salade mee of eet het op een cracker in combinatie met ham. Kies de sla die je het lekkerst vind om te combineren. Sla bevat een klein beetje ijzer, vitamine C en iets meer vezels (2,8 gram per 100 gram).

4. Asperges

sperges

Deze groente bevat 1,3 gram koolhydraten per 100 gram en maar 18 calorieën. Het lekkerst zijn de asperges tussen april tot juni. De in asperges aanwezige asparagine stimuleert de nierfunctie en zorgt ervoor dat je meer gaat plassen. Ook mensen die een zoutarm dieet volgen kunnen asperges wel waarderen, hier zit namelijk heel weinig in en de asperges hebben een duidelijke eigen smaak. Asperges bevatten ook eiwitten (2 gram per 100 gram), ijzer en vitamine C.

5. Komkommer

Komkommer een heerlijk verfrissende groente, bevat slechts 2,2 gram koolhydraten per 100 gram en maar 14 calorieën. Komkommer kun je ook goed als tussendoortje gebruiken of met een dipsausje combineren. Ook is komkommer met kaas een lekkere combinatie op brood. Komkommer is eigenlijk zo goed omdat er bijna niets in zit, de overige voedingsstoffen zijn bijna verwaarloosbaar en noem ik hier niet. Komkommer is gewoon een goede groente om vaak te eten en te combineren wanneer je maar wil.

Vind hier de nummers 6 tot en met 10 van de beste koolhydraatarme groenten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven