Welke koolhydraatarme diëten zijn er allemaal

koolhydraatarme diëten
Uit welke koolhydraatarme diëten kun je kiezen?

Er zijn veel diëten waarbij de koolhydraatinname beperkt wordt en de hoeveelheid ingenomen vetten en eiwitten juist verhoogd. De gedachte hierachter is dat het lichaam meer vet zal verbranden en je gewicht zult verliezen. Nadat je het gewicht hebt bereikt wat je wilde, laat je de koolhydraatinname weer toenemen totdat je op gewicht blijft. Er zijn veel diëten op dit principe gebaseerd. Maar welke koolhydraatarme diëten zijn er allemaal en welke past het best bij jou?

Atkins Dieet

Bij het Atkins Dieet wordt in de eerste fase het eten van koolhydraten totaal geëlimineerd, je eet dus alleen maar eiwitten en vetten. Daarna heb je een fase 2, 3 en 4 waarin je langzaam koolhydraten toe gaat voegen totdat je uiteindelijk een nieuwe levensstijl hebt ontwikkeld en je op gewicht blijft. Met het Atkins Dieet kun je goede resultaten behalen. Naast dat er vele boeken over deze methode zijn geschreven, zijn er ook speciale Atkins voedingsmiddelen in de winkels te koop. Lees hier meer over het Atkins Dieet.

Het South Beach Dieet

Een zeer populair dieet onder de sterren, afkomstig van South Beach, waar vele mooi mensen over het strand wandelen. Ook dit dieet elimineert in eerste instantie koolhydraten en laat ze vervolgens weer langzaam toe. Echter maakt dit dieet onderscheid in goede en slechte koolhydraten en in goede en slechte vetten. Hierdoor onderscheid het dieet zich van het Atkins Dieet. Lees hier meer over het South Beach Dieet.

Het Mayo Dieet

Het Mayo Dieet duurt 13 dagen en is bedoeld om 6 tot 8 kilo gewicht te laten verliezen. Je eet tijdens dit dieet zo min mogelijk zout, alcohol en suiker. Je krijgt een schema op maat dat je strikt moet volgen om bovenstaand aantal kilo’s succesvol te verliezen.

Het Heller Dieet

Het Heller Dieet is geen dieet, maar een afslankmethode om over een langere termijn gewicht mee te verliezen. Het is vooral bedoeld voor mensen met een koolhydraatverslaving. Tijdens het Heller Dieet eet je elke dag twee magere vezelrijke maaltijden en een beloningsmaaltijd, waarbij je ook koolhydraten mag eten. De beloningsmaaltijd moet je binnen een uur eten, omdat uit onderzoek is gebleken dat als je koolhydraten snel eet, je dan een geringere stijging van de bloedsuikerspiegel krijgt. Het lichaam zou op deze manier beter vet afbreken. Het afvallen gaat wat langzamer met deze methode, maar je blijft er erg goed mee op gewicht.

Het Zone Dieet

Bij dit dieet is niets verboden, maar mag je maar 2 soorten voedingsstoffen eten, namelijk eiwitten en natuurlijke koolhydraten. Dat betekent dat je vlees, fruit en groenten mag eten.

Voor een snel resultaat speelt ook de hoeveelheid lichaamsbeweging een grote rol bij dit dieet.

Het Sonoma Dieet

Dit dieet is met name gebaseerd op de inname van powerfoods en bevat veel mediterrane invloeden. De powerfoods zijn amandelen, broccoli, tomaten, druiven, bosbessen, olijfolie, aardbeien, spinazie, hele granen en Spaanse peper. Ook mag je wijn tijdens dit dieet.

Welke van de koolhydraatarme diëten past het best bij je

Dat moet je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Wat spreek je aan en welk dieet juist niet? Ga je voor snel resultaat of wil je het gewichtsverlies over een langere tijd uitspreiden.

Wil je graag meteen beginnen met koolhydraatarm eten? Bestel dan hier direct de cursus 40 dagen zonder suiker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven