Het Atkins Dieet

atkins dieet
Val af met het Atkins dieet!

Het Atkins Dieet is een bekend koolhydraatarm dieet. Het is ontwikkeld door Dr. Atkins een hartchirurg afkomstig uit de Verenigde Staten. Hij vond dat gezond eten niet zo zeer uit volkoren producten en veel fruit moest bestaan, maar juist uit suikerarme of koolhydraatarme producten en dat je daar ook nog eens gewicht mee kon verliezen.

Wat is het Atkins dieet precies?

Hoe werkt het Atkins dieet

Het dieet is opgedeeld in 4 termijnen. Elke termijn staat voor een specifieke aanpak en zorgt voor gewichtsverlies of stabilisatie.

Termijn 1

In deze fase verlies je het meeste gewicht en duurt ongeveer 14 dagen.  Je verliest in deze fase ongeveer 5 kilo gewicht. Je mag vlees, vis, gevogelte, eieren en kaas onbeperkt eten. Deze dierlijke eiwitten mag je aanvullen met groenten, uitgezonderd peulvruchten. Je mag in deze fase geen aardappelen, brood, pasta of andere meelproducten eten. Ook mag je geen suiker aan je koffie of thee toevoegen.

Termijn 2

Deze fase houdt je vol totdat je op je streefgewicht bent. Je mag langzaam wat koolhydraten gaan toevoegen aan je eetschema. Dit komt neer op 5 gram koolhydraten extra per dag. Totdat je weet wat je koolhydraatgrens is, ook wel je Kritische Koolhydraten Niveau (KKN) genoemd. Boven deze grens mag je niet uitkomen, wat koolhydraatinname betreft. Dit is een kwestie van langzaam opbouwen.

Termijn 3

Deze fase laat je afvallen tot het gewicht dat het best bij je postuur hoort, dit ligt vaak lager dan je streefgewicht. In deze fase val je nog maar heel langzaam af. In deze fase eet je de hoeveelheid koolhydraten die past bij jouw koolhydraatgrens.

Termijn 4

In deze fase is het Atkins dieet een levenswijze geworden. Het nieuwe aangeleerde eetpatroon is nu blijvend en moet je eigenlijk als vanzelf toepassen. Hierdoor zul je op gewicht blijven en niet meer aankomen.

Producten te koop voor het Atkins dieet

Om te beginnen met het dieet is het handig om het Atkins dieetboek bij de hand te hebben. Bestel hier direct het Atkins dieet boek!

Daarnaast zijn er tegenwoordig allerlei producten te koop die je kunnen helpen afvallen volgens het Atkins dieet. Zo kun je onder andere kiezen voor maaltijdrepen en drinkmaaltijden.

Waarom zou het Atkins dieet werken

Atkins was van mening dat suikers uit voeding niet goed genoeg worden afgebroken. Ze zouden zorgen voor een onregelmatige bloedsuikerspiegel. Deze wisselende bloedsuikergehaltes zouden een hongergevoel veroorzaken en het constante gevoel van het trek hebben in iets. Door geen suikers te gaan mijden met een dieet, zou het gevoel van trek hebben in eten sterk verminderen. Een andere hypothese is dat suikers in je bloed zorgen voor het vasthouden van vetten. Zijn de suikers weg, dan kunnen de vetten ook niet meer vastgehouden worden. Dat is dan ook de reden dat je tijdens het Atkin dieet onbeperkt vet mag eten.

Resultaten te behalen met het Atkins dieet

Je zult zeker afvallen met het Atkins dieet, zeker tijdens de eerste en de tweede termijn. Dat komt omdat door het Atkins dieet:

Wil je meer dan 3 kilo afvallen in korte tijd?

Er is nu een heel goed koolhydraatarm alternatief om snel en gezond mee af te vallen.

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

 

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven