Voor wie is het Paleodieet geschikt

Kan iedereen afvallen met eten als onze voorouders. Ja dat kan! Iedereen kan tussen de 5 en 10 kilo gewicht verliezen met het Paleodieet. Ook levert het Paleodieet naast gewichtsverlies andere gezondheidsvoordelen. 

Voor welke aandoeningen is het Paleodieet geschikt

Het Paleodieet kan een scala aan gezondheidsproblemen aanpakken;

  • paleodieet geschikt
    Acne kan minder worden als je koolhydraatarm eet!

    Heb je last van acne of huidproblemen? Dit kan veroorzaakt worden door gisten, deze kunnen goed gedijen als men teveel koolhydraten eet. Ga je koolhydraatarm eten, dan zullen deze huidproblemen vanzelf minder worden.

  • Sommige mensen met psoriasis hebben baadt bij het minder eten van koolhydraten. De lever besteedt dan teveel aandacht aan het opslaan van de koolhydraten als glycogeen en heeft daardoor minder tijd voor andere taken als het afbreken van afvalstoffen. Deze afvalstoffen kunnen soms aanleiding zijn voor het ontstaan van psoriasis.
  • Als je veel moe bent, kan koolhydraatarm eten helpen. Het lichaam hoeft minder energie te besteden aan het opslaan van de koolhydraten. Ook de bloedsuikerspiegel zal minder schommelen, waardoor de bekende dip na het eten van suiker vermeden wordt.
  • Als je suikerziekte hebt of een verhoogde kans daarop is een verminderde suikerinname een prima oplossing om minder insuline te hoeven spuiten. Sommige mensen hebben op een gegeven moment zelfs helemaal geen insuline meer nodig. Dit geldt echter wel alleen voor diabetes type 2.
  • Heb je een te hoog cholesterolgehalte? Dan zal deze lager worden doordat de vetinname voornamelijk zal bestaan uit onverzadigde vetten, deze ruimen slecht cholesterol (LDL) juist op en zullen het cholesterolgehalte lager doen worden.
  • Door te eten volgens het Paleodieet, zul je naast minder suiker, minder verzadigde vetten, ook minder zout binnen krijgen. Dit heeft een positief effect op hart- en vaatziekten, zoals bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk.

Wat zijn de voor en nadelen van het Paleodieet

De voornaamste voordelen zijn naast aanzienlijk gewichtsverlies, ook vele gezondheidsvoordelen. Je zult je fitter, energieker en gezonder voelen. Je zult minder last hebben van welvaartsziektes, zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Het Paleodieet zal leiden tot een verlaging van het cholesterolgehalte en een verlaging van de bloeddruk.

Zoals ieder dieet kent het Paleodieet naast voordelen ook nadelen. Soms kun je je lusteloos voelen doordat je minder suiker en zout eet, deze voedingsstoffen leveren doorgaans snelle energie, deze kom je de eerste dagen tekort. Na de eerste moeilijke dagen gaat het echter steeds makkelijker en zul je je steeds fitter en beter gaan voelen.

Ja, ik wil het Paleodieet gaan volgen en 5 tot 10 kilo gewicht verliezen! Klik direct hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven