Tips om een hongergevoel en lekkere trek te voorkomen

lekkere trek voorkomen
Hoe voorkom je een lekkere trek?

Probeer je af te vallen of wil je gewoon eens gezond eten, dan komt vaak de lekkere trek om de hoek kijken. Ook kun je tijdens een dieet last krijgen van een hongergevoel. Hoe kun je een hongergevoel of lekkere trek voorkomen? Vind hier tips.

Hoe kun je een lekkere trek voorkomen

  • Sla geen maaltijden over. Overslaan van een maaltijd geeft een onbevredigend gevoel waardoor je later op de dag de verleidingen minder goed kunt weerstaan. Vaak ga je dan voor iets zoets of hartigs dat veel calorieën bevat en weinig voedingsstoffen.
  • Zie een maaltijd niet als onbelangrijk. Neem je tijd, ga ervoor zitten en geniet ervan.
  • Kauw de maaltijd goed. Geniet van de smaak in je mond. De vertering van zetmeel begint al in de mond. Laat de verteringsenzymen goed inwerken op het voedsel. Niet goed gekauwd voedsel is tevens slecht voor de maag.
  • Kies de juiste tussendoortjes. Het is moeilijk om op een moment van lekkere trek te kiezen voor komkommer of bouillon met tuinkruiden. Maak het vast van te voren klaar, zodat het alvast voor het pakken staat. Zo pak je minder snel een stroopwafel of ander koekje.

[wp_ad_camp_1]

  • Zorg dat je voldoende voedingsvezels binnen krijgt, deze zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel gaat snaaien als je lekkere trek hebt.
  • Kies niet voor koolhydraten in de vorm van koekjes en snoep, maar kies voor natuurlijke koolhydraten die aanwezig zijn in groenten en fruit. Zo voorkom je een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel, waardoor je na verloop van tijd opnieuw trek zult krijgen, door een daling van de bloedsuikerspiegel.
  • Als je een bord eten op hebt en nog steeds een hongergevoel hebt, dan kan dat best. Het verzadigingsgevoel na een maaltijd treedt iets later op.
  • Drink zo min mogelijk alcohol. Alcohol stimuleert de lekkere trek. Drink in plaats van alcohol, thee, water of een vruchtensap.
  • Zorg dat je overdag activiteiten te doen hebt. Probeer eten uit verveling hierdoor te voorkomen. Vaak ga je snoepen uit verveling.
  • Doe boodschappen als je gegeten hebt.  Als je honger hebt of lekkere trek doe je de verkeerde boodschappen, waar vast allerlei zoete en hartige tussendoortjes bij zullen zitten.

Tot slot

Probeer de lekkere trek te voorkomen, door bovenstaande tips toe te passen. Probeer teveel tussendoortjes te laten staan en kies voor koolhydraatarme varianten zoals komkommer en wortel.

Heb je nog aanvullende tips om lekkere trek te voorkomen? Laat ze hier gerust achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven