Palmsuiker een gezonde suikervervanger

palmsuiker uit de kokospalm
Palmsuiker komt van de kokospalm!

Wil je minderen met suiker, maar houdt je toch van zoet? Probeer dan eens palmsuiker, een gezonde suikervervanger. Palmsuiker past perfect in een koolhydraatarm dieet. Waar komt palmsuiker vandaan en waarom is het zo gezond? Lees hier verder.

Waar komt palmsuiker vandaan

Palmsuiker of kokosnootsuiker wordt gemaakt uit het sap van de sagopalm en de kokospalm. Het bestaat grotendeels uit sacharose, is minder zoet dan kristalsuiker, maar heeft een karamelachtige bijsmaak. Het is te koop als een goudbruine pasta, die in tubes, blokken of blik wordt verkocht.  De suiker kan zacht en kleverig, maar ook hard zijn. In het buitenland wordt de suiker gebruikt om het voedsel zoet te maken, zodat het in balans komt met zoute vis of wordt het gebruikt in snoepgoed en nagerechten.

[wp_ad_camp_1]

Waarom is palmsuiker gezond

Palmsuiker heeft een lage glycemische waarde van maar 35. Dit is erg laag in vergelijking met honing dat een glycemische waarde heeft van 60 of in vergelijking met wit brood dat een glycemische waarde van 75 heeft. De bloedsuikerspiegel zal daardoor weinig stijgen na het eten van palmsuiker. Toch bevat het aardig wat calorieën, maar door de lage glycemische waarde, duurt het een tijdje voordat deze calorieën zijn opgenomen en heb je niet meteen opnieuw honger.

Andere voordelen van palmsuiker zijn;

  • Het bevat veel vitaminen; B1, B2, B3 en B6
  • Het bevat de mineralen; kalium, magnesium, ijzer, boor, zink, zwavel en koper
  • Het is goed mengbaar met water

Waar koop je palmsuiker

Let bij het kopen van palmsuiker altijd op dat je de pure variant koopt zonder toevoegingen. Als er rietsuiker aan toegevoegd is stijgt de glycemische index snel en het ongezond wordt. Het wordt onder andere verkocht bij de Jumbo, in natuurvoedingswinkels, de toko en Turkse winkels.

Stop nu direct met het eten van teveel van suiker! Klik hier!

40 dagen zonder suiker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 gedachte over “Palmsuiker een gezonde suikervervanger”

Scroll naar boven