Agavesiroop een gezonde suikervervanger

agavesiroop
Is agavesiroop een gezonde suikervervanger?

Tegenwoordig is koolhydraatarm eten helemaal in de mode. Toch is het wel lekker om af en toe ergens een zoete smaak aan toe te voegen. Dit kun je doen met suikervervangers. Voorbeelden hiervan zijn palmsuiker, xylitol, aspartaam, maar ook agavesiroop. Is agavesiroop een gezonde suikervervanger en waarom dan wel of niet? Lees hier meer over agavesiroop als suikervervanger in een koolhydraatarm dieet.

Waar komt agavesiroop vandaan

Agavesiroop komt zoals de naam het al zegt van de agaveplant. De agaveplant is een soort cactus. Omdat men denkt dat agavesiroop direct van de plant afkomt, gaat men ervan uit dat het een gezonde suikervervanger is. Maar is dit wel zo?

Het blijkt niet zo te zijn dat het siroop uit de plant geperst wordt en dan in de fles gedaan wordt. De siroop dient eerst bewerkt te worden voordat het eetbaar is. Door het bewerken van de siroop verdwijnen de meeste vitaminen en mineralen en ontstaat er een product dat bomvol fructose zit. Uiteindelijk lijkt agavesiroop een beetje op honing. Het heeft dezelfde kleur, maar is ietsje meer vloeibaar.

Is fructose in agavesiroop schadelijk

Agavesiroop bestaat voor 70 tot 90 procent uit fructose en voor de rest uit glucose. Doordat er grote hoeveelheden fructose in de siroop zit, blijkt het niet een heel gezonde suikervervanger te zijn. Grote hoeveelheden fructose kan bloedarmoede, botontkalking en beschadiging van de bloedvaten veroorzaken. Agavesiroop blijkt daarom een behoorlijk schadelijk product te zijn, als men er teveel van binnen krijgt.

Voordelen van agavesiroop

Ondanks de negatieve geluiden is er ook iets positiefs te melden aan agavesiroop. De fructose zorgt ervoor dat de siroop een lage glycemische index heeft, het doet de bloedsuikerspiegel dus niet pieken zoals gewone suiker dat wel doet. Hierdoor heb je minder last van lekkere trek. Gewone suiker bestaat voor 50 procent uit sucrose en 50 procent uit glucose. De glucose in suiker zorgt wel voor een stijging van de bloedsuikerspiegel en veroorzaakt dus ook meer pieken en dalen, wat weer een negatief effect heeft en overgewicht en suikerverslaving in de hand kan werken.

Daarnaast is agavesiroop tot wel 30 procent zoeter dan suiker en heb je er dus minder van nodig.

Kun je nu wel of niet agavesiroop gebruiken

Overdaad schaadt is een vaak gehoord gezegde, en dat klopt ook. Gebruik zo min mogelijk agavesiroop als suikervervanger, maar het is wel beter dan gewone suiker. Beter is het om als alternatief voor suiker en agavesiroop te kiezen voor stevia.

Wil je graag suikervrij leven?

Steeds meer mensen proberen af te vallen door minder koolhydraten te eten. Ze kiezen hiervoor om gezonder te worden. Als jij ook wilt afvallen, is het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma perfect voor jou.

Dit programma helpt je met weekmenu’s, lekkere recepten en boodschappenlijstjes. Het maakt het makkelijk om gewicht te verliezen en gezond te blijven.

Je krijgt ook hulp van een afslankcoach online. Deze persoon staat klaar om je te helpen, moed in te spreken en vragen te beantwoorden.

Met dit programma hoef je zelf geen recepten en menu’s meer te zoeken. Alles wat je nodig hebt, is al voor je bedacht en klaargezet. Zo kun je je volledig focussen op het bereiken van je doelen.

En als het toch niet helemaal werkt voor je, is er een afslankgarantie. Je kunt binnen 50 dagen je geld terugvragen als je niet tevreden bent.

Het is nog nooit zo makkelijk en goed geweest om af te vallen met minder koolhydraten. Begin vandaag nog en zie hoe eenvoudig het is om je streefgewicht te halen.

Voordelen van het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma
Duidelijke weekmenu’s
Heerlijke koolhydraatarme recepten
Online ondersteuning van een afslankcoach
Afslankgarantie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Agavesiroop een gezonde suikervervanger”

  1. koolhydraatarm eten!

   Hoi Angelique, dat is nog niet 100% bewezen dacht ik.
   Maar ik ken de discussie. Het is dan ook niet verstandig om bijvoorbeeld liters cola light te gaan drinken. Alles met mate.

   Groetjes!

Scroll naar boven