Mijn koolhydraatarme lijst voedingsmiddelen

Als auteur van deze website eet ik zelf ook koolhydraatarm. Alleen ik probeer ook nog wat gewicht te verliezen. Daarom zal ik mijn lijst van voedingsmiddelen die laag aan koolhydraten zijn eens met jullie delen. Sommige voedingsmiddelen zijn dan wel laag in koolhydraten maar hebben weer andere nadelen.

Koolhydraatarme lijst voedingsmiddelen

Huttenkase;

koolhydraatarme lijst
Huttenkase!

Ik heb totaal geen moeite om dit puur te eten. Meestal eet ik hier 100 gram van bij het ontbijt. Het bevat ongeveer 92 calorieën per 100 gram en 2 gram suiker per 100 gram. Echter bevat het veel eiwitten (12 gram) en wat vetten (4 gram). De smaak is niet zuur, maar eerder zacht en de kaas kun je lekker uit het bakje lepelen.

Magere kwark;

Hier heb ik meer moeite mee. Eigenlijk te zuur voor mij om zo te eten. Maar door er Slimpie limonade aan toe te voegen heb ik er minder moeite mee. Kwark bevat 8 tot 10 gram eiwitten per 100 gram en ook wel wat suikers, maar dat hangt af van de keuze die je maakt. Kies niet voor vruchtenkwark daar zit juist vaak weer extra suiker in.

Jordans Muesli;

Deze muesli bevat de minste extra toegevoegde suikers en vind ik dan ook toegestaan om door de kwark te roeren. Gebruik echter maar weinig hiervan, zo’n 10 tot 15 gram per 150 gram kwark (is voor mij voldoende).

Kipfilet;

Lekker als broodbeleg. Bevat veel eiwitten en weinig calorieën. Ook kipfilet als avondeten is een prima bron van eiwitten en weinig koolhydraten (3 gram per 100 gram). Goed te combineren met bijvoorbeeld een salade of zilvervliesrijst.

Kaas;

Bevat zo goed als geen suikers. Maar het nadeel van kaas is de hoeveelheid vetten. Deze zorgen ervoor dat kaas snel veel calorieën bevat. Toch kan ik kaas niet missen in mijn dagelijkse lijstje van dingen die ik graag eet.

Eieren;

Superleverancier van eiwitten. Met nog geen halve gram koolhydraten per ei een prima koolhydraatarm voedingsmiddel. Je kunt ze van te voren al koken en bewaren als tussendoortje voor als je lekkere trek krijgt. Een ei helpt hier perfect tegen. Daarnaast kun je ze goed eten op een cracker.

Biefstuk;

Een zeer gezond stuk vlees, bevat veel eiwitten (24 gram per 100 gram), ijzer en zo goed als geen koolhydraten. Lekker bij van alles, mits goed klaargemaakt natuurlijk.

Tonijn;

Ben er zelf geen liefhebber van maar bevat ook geen koolhydraten en past dus zeer goed binnen een koolhydraatarm dieet.

Wil je meer dan een paar kilo afvallen op een koolhydraatarme manier?

Het Koolhydraatarm 50 Dagen programma is uitgeroepen tot het beste eiwitdieet en heeft al meer dan 30.000 Nederlanders succesvol af laten vallen. Het Koolhydraatarm 50 Dagen programma is een eiwitdieet en zorgt voor zeer snel gewichtsverlies.  Evenwichtig en gevarieerd eten met de juiste mix van eiwitten, gezonde vetten en trage koolhydraten is de enige manier om gezond af te slanken zonder jojo effect.

 

 

Voordelen van het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

  • Stralende huid en haren
  • Energiek – geen after dinner dip
  • Fit – minder algehele vermoeidheid
  • Rustige darmen en goede stoelgang

Koolhydraatarm 50 Dagen Programma best gewaardeerd door klanten

Het Koolhydraatarm 50 Dagen programma is zonder meer een goede, en vooral gezonde keuze als je last hebt van overgewicht en daar op een verantwoorde manier iets wilt aan doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven