Welke voedingsmiddelen bevatten verborgen suikers

verborgen suikers
Soep uit blik bevat veel verborgen suikers!

Iedereen die probeert suikervrij of koolhydraatarm te gaan eten, krijgt te maken met zogenaamde verborgen suikers. Je denkt dat je een gezond voedingsmiddel eet, maar in werkelijkheid valt dat vies tegen. Lees hier bij welke producten je moet opletten voor verborgen suikers.

Voedingsmiddelen met verborgen suikers

Suikers worden door fabrikanten aan voedingsmiddelen toegevoegd voor allerlei doeleinden. Zo wordt suiker niet alleen toegevoegd voor de smaak, maar ook om de houdbaarheid te verlengen of om een product luchtiger te maken.

Hierdoor zitten de volgende voedingsmiddelen boordevol suikers;

Soep uit blik; niet alleen schadelijk omdat er veel zout aan toegevoegd wordt, maar ook bevat het veel suiker, zodat de soep niet te zuur smaakt. Veel beter is het om zelf je soep te maken.

[wp_ad_camp_1]

Ontbijtkoek; hiervan wordt vaak gezegd dat het erg gezond is, maar ontbijtkoek bestaat grotendeels uit suikers. Neem hierom niet meer dan één plak per keer of maak zelf koolhydraatarme ontbijtkoek.

rijstwafels
Het laagje op rijstwafels bevat vaak suikers!

Rijstwafels; rijstwafels op zich zijn erg gezond en bevatten weinig calorieën. Tegenwoordig is het echter erg populair een laagje yoghurt of chocolade aan de rijstwafel toe te voegen. Hierdoor neemt niet alleen de hoeveelheid calorieën toe, maar ook de hoeveelheid suikers.

Kant en klaarmaaltijden; zijn sowieso al slecht, door de hoeveelheid zout en conserveringsmiddelen. Daarnaast bevatten ze vaak sauzen en dressings waarin veel suikers zitten.

Muesli en cruesli; denk je dat je gezond bezig bent met ontbijtgranen, barsten ze van de suikers. Met name cruesli bevat veel suiker. Tegenwoordig kun je het kopen met honingrondjes of extra toegevoegde chocolade stukjes. Slimmer is het om havermout te eten en dit zelf te maken. Bij kant en klare havermout is de pap vaak dun en slijmerig. Als je het zelf maakt, is het steviger van consistentie en kun je allerlei lekkers toevoegen als stukjes fruit of kaneel. Havermout is ideaal als ontbijt en geeft een grote hoeveelheid energie.

Water met een smaakje; niet alle heldere dranken zijn goed voor je. Zo kan water met een smaakje wel 15 gram suiker per halve liter bevatten. Kijk daarom altijd goed op het etiket.

Vetarme of vetvrije yoghurt; bij vetarm of vetvrij denk je vast dat het heel gezond is. Maar vetarme producten bevatten vaak wel suikers, oplopend tot wel 20 gram suiker in een portie van 150 gram.

IJsthee; gewone thee bevat geen suiker, maar ijsthee daarentegen bevat heel veel suiker.

Light producten; wanneer er op een product staat minder vet, dan wordt dit vaak vervangen door suiker. Zo is light chips dus niet perse gezonder dan gewone chips. Ook light pindakaas bevat meer suikers dan gewone pindakaas.

Voeding puur natuur en zonder geraffineerde witte suiker, vind je HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven