Vegetarisch Paleo

Zou je graag het paleodieet willen volgen, maar eet je het liefst vegetarisch? Dan denk je waarschijnlijk dat dat niet mogelijk is. Bij het paleodieet staat het eten zoals onze voorouders aten centraal. Veel eiwitten eten, en weinig koolhydraten (vandaar dat het zo goed past bij Ik Eet Koolhydraatarm). Vlees, vis en andere producten die veel eiwitten bevatten spelen een hoofdrol, naast natuurlijk ook groenten, fruit en zaden. Als je vlees en vis zou laten staan, krijg je waarschijnlijk eiwittentekort. Of toch niet?

Kun je als vegetariër het paleodieet volgen zonder tekorten in voedingsstoffen op te lopen? Gelukkig is daar nu het boek Vegetarisch Paleo, wat ervoor zorgt dat iedereen die graag vegetarisch eet, ook het Paleodieet kan volgen.

Het boek Vegetarisch Paleo

vegetarisch paleo boekWat staat er allemaal in het boek Vegetarisch Paleo?

Het boek Vegetarisch Paleo bevat 30 heerlijke recepten die alleen maar gebaseerd zijn op vegetarische ingrediënten. Alle recepten zijn vrij van granen, gluten, soja en peulvruchten. Granen bevatten teveel koolhydraten en gluten kunnen bij sommige mensen de darmwand aantasten, waardoor de darmen minder goed voedingsstoffen kunnen opnemen met alle gevolgen van dien.

Maar waarom geen soja en peulvruchten? Beide zijn toch plantaardig? Zowel soja als peulvruchten hebben toch een aantal nadelen zoals;

  • Ze bevatten allebei fytinezuur; wat zorgt voor een verminderende opname van mineralen als calcium, magnesium, koper, ijzer en zink. Dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen.
  • De vitamine B12 uit soja wordt niet opgenomen en zorgt ervoor dat je lichaam nog meer vitamine B12 nodig heeft.
  • Soja kan problemen met de schildklier vergroten, vooral bij vrouwen.
  • Soja zorgt ervoor dat je meer vitamine D nodig hebt, iets waar we over het algemeen te weinig van binnenkrijgen. Zeker in de winter als er weinig zonlicht is.

Bonen zijn niet te slechtste keuze die er is, maar om te voorkomen dat je tekorten oploopt worden ze niet gebruikt in de recepten van Vegetarisch Paleo.

Hoe is het boek Vegetarisch Paleo opgebouwd

Het boek bestaat uit meer dan 80 pagina’s met vegetarische recepten die ingedeeld zijn in 3 categorieën;

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner

Zie hieronder een paar voorbeelden van gerechten;

Vegetarisch Paleo

Wil jij ook graag vegetarisch eten en toch het Paleodieet volgen?

[ip-shortcode type=”button” url=”https://frstre.com/go/?a=9637-f4d6f4&s=44977-5c63ee” target=”_BLANK” rel=”nofollow”>Vegetarisch Paleo” style=”green” size=”verylarge” radius=”0″ color=”#ffffff” icon=”arrow” iconpos=”before” target=”self”]Bestel hier direct het boek Vegetarisch Paleo[/ip-shortcode]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven