Havermoutje een gezond boek

Ik ontbijt graag met havermout en ik hoor je al denken past dit wel in een koolhydraatarm dieet. Eigenlijk niet, maar toch is het wel een goed voedingsmiddel omdat de glycemische index van havermout niet hoog is en het veel vezels bevat.

Een leuk boek wat over havermout gaat heet heel toepasselijk Havermoutje. Dit boek wilde ik graag even onder de aandacht brengen, omdat veel mensen niet goed weten wat je allemaal met havermout kunt doen. De meeste mensen denken aan havermoutpap, maar havermout is veel meer toepasbaar dan dat. Het boek Havermoutje laat dit op een leuke manier zien.

Het boek Havermoutje

havermoutjeHavermoutje is een leuk boek dat vol staat met prachtige illustraties. De meer dan 70 recepten beperken zich niet alleen tot het ontbijt.  Wel bestaat ongeveer de helft van het boek uit variaties op de klassieke havermoutpap. De overige recepten zijn voor brood, repen, taart en andere zoetigheid, maar ook voor een aantal verrassende, hartige gerechten, zoals bietjeshavermout en vis in een havermoutkorstje.

Over de gezonde eigenschappen van havermout zelf staat niet zo veel geschreven, maar dat komt omdat dit boek zich echt toespitst op de vernieuwde recepten die allemaal havermout bevatten.

Ervaringen van anderen met Havermoutje

“Bijna elke ochtend haal ik mijn inspiratie uit het boek Havermoutje. Bijvoorbeeld wat een heel leuk recept is, is het koffie havermoutje, waar je je havermout kookt in de koffie met amandelmelk! Er staan heel veel verassende recepten in, ook als je havermout als lunch of diner wilt eten, of als snack/tussendoortje. Bijvoorbeeld het havermout chocoladebrood is echt heerlijk en heel gezond, de stroopwafels en de havermoutkoekjes zijn mijn favoriet! Zo kan ik nog wel even doorgaan, echt een aanrader.”

“Handig boek als je van havermout houd. Producten die makkelijk te vinden zijn in de supermarkt of bio winkel. Duidelijke recepten. De meeste zijn lekker en je kunt zelf nog je eigen smaak in het recept toevoegen.”

“Ik ben blij verrast met dit boek. Er staat echt véél meer in dan ik in eerste instantie dacht. Ontbijt, lunch avondeten snacks.. Superleuk en allemaal niet te ingewikkeld. Aanrader!”

Enthousiast geworden over Havermoutje

Bestel het boek direct hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven