Waar zit meer suiker in dan gedacht

meer suiker
Meer suiker dan gedacht in tomatensoep!

Wist je dat Nederlanders per persoon ongeveer 15 suikerklontjes per dag eten, ofwel 32 kilo per jaar? Dat is schrikken! Een beetje suiker is niet erg, maar teveel suiker is slecht voor de gezondheid en zorgt onder andere voor overgewicht.

Ondanks dat suiker niet zo best is voor onze gezondheid, is voeding zonder suiker voor de meeste mensen ondenkbaar. Velen letten al wel wat er op de etiketten staan en lezen verpakkingen, maar toch gaat er ongemerkt nog heel wat suiker naar binnen. Soms kan je daar ook niets aan doen, want niet alle verpakkingen geven altijd even duidelijk aan hoeveel suiker er in het product zit. Daarnaast zijn er producten die het stempel gezond hebben, maar toch boordevol suikers zitten, zoals een ontbijt met yoghurt (vooral vruchtenyoghurt) en granen (muesli en cruesli).

[wp_ad_camp_1]

Producten met meer suiker dan gedacht

Producten waar niet gauw suiker in wordt verwacht zijn onder andere;

  • Brood. De meeste soorten brood bevatten gemiddeld 3 procent suiker. Wie elke dag 4 boterhammen eet krijgt daarmee per jaar ruim een kilo suiker binnen exclusief broodbeleg. Aan het brooddeeg moet suiker worden toegevoegd om de gist zijn werk te laten doen en het brood beter te laten rijzen.
  • Honing. Honing die je kunt kopen in de supermarkt is niet altijd een volledig natuurlijk product. Aan honing wordt soms suiker toegevoegd. Niet-biologische imkers geven de bijen suikerwater om te overwinteren waardoor de honing niet voor honderd procent vanuit de nectar uit bloemen komt.
  • Ketchup. Een lik ketchup over de friet kan lekker zijn maar bevat al gauw een klontje suiker. In totaal heeft een flesje ketchup wel 21 klontjes. (Rode sauzen zijn echter nog steeds de beste keus ten opzichte van witte sauzen, als je wilt afvallen).
  • Mayonaise. Van mayonaise verwacht je dat er vooral vetten in zitten.  Maar ook mayonaise bevat suiker, ongeveer 3 gram per 100 gram.
  • Soep. Een van de producten waar geen suiker in wordt verwacht is soep. Maar aan soep is in vrijwel alle blikjes, pakjes en zakjes wel degelijk suiker toegevoegd. Maak je soep dus voortaan zelf en geniet meteen van een minder zoute maaltijd!

Kies voor een suikervrij dieet

Wil jij ook af van die verborgen suikers, wel lekker eten, maar gewoon minder suiker?

Laat je dan helpen met deze suikervrije recepten.
101 paleo recepten pakket

Het 101 Paleo Recepten kookpakket is een serie van kookboeken die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die koolhydraatarm willen leven. Ze bevatten daarnaast  ingrediënten die de vetverbranding maximaal stimuleren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven