Kokosbloesemsuiker wel of geen gezond alternatief voor suiker

kokosbloesemsuiker
Zo ziet kokosbloesemsuiker eruit!

Veel mensen willen minder suiker gaan eten, maar houden wel van zoet. Vaak gaat men dan op zoek naar alternatieven. Veel van die alternatieven zoals rijstmoutstroop  of aspartaam zijn minstens zo ongezond als suiker. Maar hoe zit dat met kokosbloesemsuiker? Is kokosbloesemsuiker een goed alternatief voor gewone suiker?

Waarom minder suiker eten

Het is inmiddels wel bekend dat het eten van teveel suiker ongezond is. Je kunt echter niet volledig suikervrij leven, want je lichaam heeft ook koolhydraten nodig. Teveel suiker is echter niet goed en zorgt voor allerlei ongemakken als overgewicht, diabetes, tandbederf, hoofdpijn (niet altijd), acne en nog veel meer. Het is dus goed om minder suiker te eten, zonder het helemaal te verbannen. Dit kun je doen met alternatieven.  Kokosbloesemsuiker is zo’n alternatief.

[wp_ad_camp_1]

Wat is kokosbloesemsuiker

Kokosbloesemsuiker wordt gemaakt uit de bloesem van de kokosnootpalmboom. Het is dus iets anders dan palmsuiker, wat uit de stengel ofwel de palm van bomen komt. Daarnaast is er nog een verschil; kokosbloesemsuiker komt van de kokosnootpalmboom, terwijl palmsuiker van een dadelpalm of een sagopalm afkomstig is. Kokosbloesemsuiker en palmsuiker komen dus van verschillende soorten planten en ook nog eens uit andere delen van de plant.

Kokosbloesemsuiker bevat veel gezonde voedingsstoffen zoals vitamine B en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en kalium. Daarnaast zou kokosbloesemsuiker veel antioxidanten bevatten, meer zelfs dan kiwi’s.

Kokosbloesemsuiker een gezond alternatief of niet

De meeste websites zeggen dat kokosbloesemsuiker een gezond alternatief is. Dat is het echter niet. Het bestaat nog steeds voor 90% uit suiker (sucrose, fructose en glucose). Daarnaast wordt ook wel gesproken dat het een lage GI (glycemische index) van 35 zou hebben. Echter is hier vaste kokosbloesemsuiker vergeleken met vloeibare glucose, waardoor je sowieso al een lagere GI meet.

Wat is dan wel een gezond alternatief voor suiker

Gezonde alternatieven voor suiker zijn stevia of tagatose, die echt geen piek of alleen hele pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken, omdat ze nauwelijks worden opgenomen door de darmen.

Wil jij graag suikervrij of koolhydraatarm door het leven gaan?

Wil jij af van al die slechte gevolgen voor de gezondheid als je teveel suiker eet? Wil jij graag aan de slag met producten die weinig suiker bevatten en toch de lekkerste gerechten maken? De paleo lifestyle is grotendeels suikervrij en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel gaat zit, je fitter voelt en bovendien flink zult afvallen.

Op onderstaande website vind je meer gezonde en suikervrije recepten!

Meer suikervrije recepten vind je HIER

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven