Pakjes zitten boordevol suiker

Het blijkt dat pakjes die kinderen mee naar school nemen boordevol suiker zitten. Het zijn dan ook echte suikerbommen. In een deel van de pakjes zit zelfs meer suiker dan in een glas Cola en iedereen weet toch wel dat gewone Cola veel suiker bevat. Waarom zijn deze pakjes zo schadelijk voor kinderen en wat kun je je kinderen beter geven?

Wat is het gevaar van zoveel suiker in pakjes

pakjesTeveel suiker leidt in eerste instantie tot gewichtstoename. Als je teveel suiker eet, wordt dit opgeslagen in de vorm van vet. Eerst wordt suiker omgezet in glycogeen, wat kan worden opgeslagen in spieren en lever en als dit vol zit, dan wordt suiker omgezet in vet. Uiteindelijk kun je obesitas krijgen (vooral kinderen die veel suiker eten hebben aanleg) of diabetes type 2.

Daarnaast is de grote hoeveelheid suiker in de pakjes slecht voor de tanden van de kinderen. Er zijn steeds meer kinderen met gaatjes en afgesleten tanden van de suiker, maar ook kaaskiezen komen steeds vaker voor. Hier hoorde je vroeger nooit van.

[wp_ad_camp_1]

Wat kunnen kinderen dan wel drinken

Probeer kinderen water te geven of (afgekoelde) thee. Maar ook melk is goed te drinken. Pas op met light drankjes of gezoete yoghurtdrankjes, want ook hier zit veel suiker in.

Vind je kind het moeilijk om niet uit pakjes te drinken of willen ze even niet anders. Niets zo erg als jengelende kinderen in de supermarkt (spreek uit eigen ervaring). Wat kun je dan wel doen? Lees de etiketten en kijk hoeveel gram suiker er per 100 ml inzit. Kies het pakje met de minste koolhydraten. Als je kind wel limonade siroop accepteert, zoek dan eens Slimpie limonade. Dit bevat geen suiker en is heel laag in calorieën. Slimpie limonade is te verkrijgen in 8 verschillende smaken.

WIL JIJ GRAAG  DAT JE KINDEREN KOOLHYDRAATARM ETEN?

De paleo lifestyle is helemaal bedoeld om koolhydraatarm te eten. Dat betekent dat je vooral eiwitten aangevuld met gezonde vetten eet. Koolhydraten eet je bijna alleen in de vorm van groenten en fruit. Buiten dat de paleo lifestyle koolhydraatarm is, is het ook zeer gezond. Je zult snel afvallen, maar je ook fitter en energieker voelen.

Ook zul je minder of geen last meer hebben van alle nadelen die suikers opleveren voor de gezondheid.Wil je graag koolhydraatarme recepten voor een langere tijd, dan kan ik je het pakket 101 paleo recepten van harte aanbevelen. Zie hieronder enkele voorbeelden van gerechten;


101 paleo recepten

In het pakket vind je recepten voor ontbijt, lunch en diner, maar ook voor tussendoortjes, snacks, sauzen en soepen. Een zeer compleet pakket waar je voor langere tijd mee vooruit kunt.

[ip-shortcode type=”button” url=”https://frstre.com/go/?a=10779-871fc0&s=44977-5c63ee” target=”_BLANK” rel=”nofollow”>101 Paleo Recepten” style=”green” size=”verylarge” radius=”0″ color=”#ffffff” icon=”none” iconpos=”before” target=”self”]Klik hier voor meer info over het 101 Paleo Recepten Pakket[/ip-shortcode]

Onderaan deze pagina kun je ook het fysieke boek bestellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven