Is kokosmeel koolhydraatarm

Is kokosmeel koolhydraatarm? Kun je het gebruiken als vervanger voor andere meelsoorten en wat kun je er allemaal mee maken? Wat wil je weten over kokosmeel.

Wat is kokosmeel

kokosmeelKokosmeel komt van de kokosnoot en is het gedroogde gemalen vlees van de kokosnoot. Het is eigenlijk een bijproduct van kokosmelk. Kokosmeel zit boordevol vezels, het is vetvrij en vult goed. Daarnaast is het een goede bron van eiwitten, het bevat maar liefst 8 essentiële aminozuren. Kokosmeel bevat 320 calorieën per 100 gram. Dit is veel minder dan amandelmeel, en kan ook een reden zijn om voor deze meelsoort te kiezen.

Is kokosmeel koolhydraatarm

Ja! Kokosmeel is koolhydraatarm, het bevat maar 4 gram koolhydraten per 100 gram. Dit is dus een goede meelsoort om te gebruiken als je minder suikers wilt binnenkrijgen of koolhydraatarm wilt leven. Daarnaast is het glutenvrij, handig om te weten als je geen gluten mag of daarmee wilt minderen.

Kun je kokosmeel gebruiken als vervanger van tarwemeel

Nee, doordat kokosmeel zoveel vezels bevat kun je het niet zomaar gebruiken als 1 op 1 vervanger. Je hebt maar de helft van de hoeveelheid meel nodig. Je hebt wel meer eieren en vloeistof nodig, ongeveer 1,5 tot 2 keer zoveel. Anders wordt het gerecht wel erg droog of zelfs korrelig. Kokosmeel is overigens neutraal van smaak en kun je in zowel zoete als hartige gerechten gebruiken.

Heeft kokosmeel ook nog nadelen

Doordat kokosmeel zo vezelrijk is, is het lastig het te gebruiken in andere recepten. De kans dat het droog en korrelig wordt is aanwezig. Kokosmeel klontert ook nog eens heel erg, waardoor je het misschien beter met een handmixer dan met een garde kunt mixen. Het is kwestie van uitproberen. Vind je dit te risicovol? Zoek dan naar bewezen recepten zodat je niet hoeft te experimenteren en kokosmeel verprutst.

Lekker bakken met kokosmeel

Suikervrije-FeestdagenGa lekker aan de slag met kokosmeel! Probeer wat lekkere recepten uit en geniet van een gezonde meelsoort die ook nog eens heel lekker is.

Heb je problemen met het vinden van de juiste koolhydraatarme lekkernijen? Treur niet! Het boek Suikervrije Feestdagen biedt je meer dan 50 suikervrije heerlijke recepten voor de komende feestdagen zonder dat je je daarover schuldig hoeft te voelen.

Denk aan lekkernijen als taai taai, speculaascake, pepernoten, worteltaart, oliebollen en nog veel meer! Hiermee kun je genieten en toch een gezonde levensstijl behouden! Daarmee sla je twee vliegen in 1 klap!

[ip-shortcode type=”button” url=”http://www.paypro.nl/producten/Suikervrije_Feestdagen/32288/12764/kokosbutton” style=”green” size=”verylarge” radius=”0″ color=”#ffffff” icon=”none” iconpos=”before” target=”self”]Meer Info over Suikervrije Feestdagen[/ip-shortcode]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Is kokosmeel koolhydraatarm”

  1. Waar kan ik dit kopen? Er staat wel per 100g dat er 15 koolhydraten inzitten… dus geen 4 per 100g.

    Alvast bedankt

  2. Zou dat ook graag weten? Minste aantal koolhydraten vind ik in Amanprana kokosmeel 8,9 kh/100 gram. Welke is 4kh/100gram??

Scroll naar boven