Wil je of moet je noodgedwongen glutenvrij gaan eten? Maak dan eens zelf glutenvrije koekjes. Dit is niet eens zo moeilijk en kost niet zoveel tijd.
Inhoudsopgave
- 1 Wat heb je nodig om glutenvrije koekjes te maken
- 2 Werkwijze voor het maken van de glutenvrije koekjes
- 3 Variaties op de glutenvrije koekjes
- 4 Eet smakelijk!
- 5 [ip-shortcode type=”button” url=”http://www.paypro.nl/producten/Ebook_25_verantwoorde_koeken/15013/12764″ style=”green” size=”verylarge” radius=”20″ color=”#ffffff” icon=”circle-arrow-right” iconpos=”before” target=”self”]Bestel hier direct het receptenboek met 25 glutenvrije koekrecepten[/ip-shortcode]
Wat heb je nodig om glutenvrije koekjes te maken
Voor glutenvrije koekjes heb je de volgende ingrediënten nodig;
- 125 gram glutenvrije meel
- 60 gram witte basterdsuiker
- 80 gram koude margarine
- Een snufje zout
- Een beslagkom
- Bakplaat
Werkwijze voor het maken van de glutenvrije koekjes
- Voeg de glutenvrije meel en de witte basterdsuiker samen met een beetje zout samen in een beslagkom
- Snijdt de margarine in blokjes
- Voeg de margarine toe aan het meel
- Kneed een deeg van het mengsel
- Vorm een rol van het deeg en laat het een half uur in de koelkast opstijven
- Snijdt plakjes van ongeveer 1,5 dik van de deegrol
- Leg de plakjes op een ingevette bakplaat
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten gaar
- Laat de koekjes afkoelen
Variaties op de glutenvrije koekjes
Glutenvrije hazelnootkoekjes
- Gebruik hiervoor in plaats van witte basterdsuiker bruine basterdsuiker en meng 50 gram gehakte hazelnoten door het deeg.
Glutenvrije kruidnootjes
- Gebruik bruine basterdsuiker in plaats van witte basterdsuiker en meg 1 eetlepel speculaaskruiden door het deeg. Laat het deeg een half uur lang opstijven in de koelkast. Maak in plaats van plakjes, kleine bolletjes van het deeg. Leg de balletjes op een ingevette bakplaat en druk ze iets plat. Bak de kruidnoten op 150 graden af in een voorverwarmde oven in 10 tot 12 minuten.
Glutenvrije speculaasjes
- Gebruik bruine basterdsuiker in plaats van witte basterdsuiker en meng 1 eetlepel speculaaskruiden door het deeg heen. Laat het deeg een half uur opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit tot een lap van 1 centimeter dik. Steek vormpjes uit de deeglap. Leg de speculaasjes op een ingevette bakplaat. Voeg eventueel wat amandelschaafsel toe aan de bovenkant van de koekjes, door het erop te drukken. Bak de speculaasjes af in een voorverwarmde oven op 150 graden in 12 tot 15 minuten.
Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer recepten voor glutenvrije koekjes? Dan is dit receptenboek met 25 glutenvrije recepten, zoals kleine vanillekoekjes, mergpijpjes en glutenvrije ontbijtkoek heel geschikt om mee te beginnen.