Wat is een glutenallergie

glutenallergie
Glutenvrij brood!

Gluten zijn plantaardige eiwitten die voornamelijk in granen voorkomen. Sommige mensen kunnen hier echter niet tegen, zij hebben last van glutenallergie. Als deze mensen gluten eten krijgen zij te maken met heftige allergische reacties. Wat is glutenallergie precies en hoe uit zich dit in het lichaam?

Wat is glutenallergie

Als je last hebt van glutenallergie kan je vele dagelijkse producten niet meer eten. Voorbeelden hiervan zijn taart, brood, koekjes, maar ook meel en sommige soepen, die gluten bevatten vanwege de bindmiddelen.

Heb je last van glutenallergie dan reageert het lichaam heftig, wat zich met name uit in maag- en darmkrampen, maar ook diarree, winderigheid en misselijkheid. Omdat deze klachten niet heel specifiek zijn, duurt het een tijd voordat de diagnose van glutenallergie gesteld is. Als je dan eenmaal weet dat je een glutenallergie hebt, is het zaak alle voedingsmiddelen met daarin gluten te vermijden. Vaak staat op de verpakking van producten of het gluten bevat en ook het glutenvrije assortiment groeit met de dag.

Klik hier om direct te starten met glutenvrij eten

[wp_ad_camp_1]

Verschil glutenallergie en coeliakie

In de volksmond wordt vaak gesproken van een glutenallergie als je coeliakie hebt. Dit is echter onjuist. Vaak is niet bekend tegen welk eiwit van het glutencomplex de allergische reactie optreedt. Het is dan ook een normale allergische reactie en houdt geen verband met coeliakie, waarbij darmvlokken van de dunne darm beschadigt raken doordat er een auto-immuunreactie veroorzaakt door gliadines optreedt.

Wat kun je eten als je een glutenallergie hebt

In principe mag je helemaal niets dat gluten bevat, dus ook geen pseudo-granen, omdat deze granen toch kleine concentraties gluten bevatten.

Wat mag je dan wel eten als je glutenallergie hebt?

  • Alle dierlijke producten
  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Noten

Wil jij graag leren glutenvrij te eten?

bodywatch Glutenvrij PlanProbeer dan eens de cursus Bodywatch Glutenvrij Plan. In deze cursus leer je van alles over gluten, hoe glutenallergie precies veroorzaakt wordt, wat je wel en niet mag eten, hoe je eiwittekorten voorkomt en of je gewicht verliest als je stopt met gluten te eten.

Daarnaast krijg je glutenvrije recepten, weekplanners en toegang tot een forum met anderen die ook bezig zijn om glutenvrij te leren leven, zodat je vragen kunt stellen of om hulp kunt vragen.

[ip-shortcode type=”button” url=”http://www.paypro.nl/producten/BodyWatch_Glutenvrij_Programma/13477/12764″ style=”red” size=”verylarge” radius=”20″ color=”#ffffff” icon=”circle-arrow-right” iconpos=”before” target=”self”]Vind hier meer informatie over Het Glutenvrij Plan[/ip-shortcode]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven