Koolhydraatarm eten met behulp van speltpasta

Wil je suikervrij of koolhydraatarm eten introduceren in je gezin zonder dat de anderen het echt duidelijk opvalt dat er minder suiker wordt gegeten? Probeer dan eens speltpasta met een zelfgemaakte pastasaus in plaats van een kant- en klaarsaus. Een vrij simpele manier om te zorgen dat er minder suiker gegeten wordt.

Waarom past spelt in een koolhydraatarm dieet

Allereerst moet je dan meer weten over spelt. Spelt is een van de oudste graansoorten ter wereld. Spelt is echter veel voedzamer dan tarwe, zo bevat het onder andere;

speltpasta
Speltpasta koolhydraatarm en lekker!
 • Eiwitten
 • Vitamine B
 • Vitamine E
 • Foliumzuur
 • Niacine
 • IJzer
 • Magnesium
 • Fosfor

Zo bevat spelt 6 van de 8 essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft, omdat je deze zelf niet kunt maken uit andere aminozuren. Daarnaast bevat spelt vele onverzadigde vetzuren die nodig zijn voor een goede opbouw van membranen van cellen.

Wat zijn de voordelen van speltpasta

Speltpasta is heel gezond om in je voedingspatroon op te nemen. Het heeft vele voordelen boven gewone pasta.

 • Zo zorgt speltpasta door de onverzadigde vetten voor een daling van het cholesterolgehalte.
 • Het levert veel makkelijk bruikbare energie voor het lichaam.
 • Er zit een betere verhouding tussen koolhydraten en vetten in dan gewone pasta.
 • Speltpasta is beter voor de spijsvertering, omdat het gemakkelijk verteert en de voedingsstoffen sneller kunnen worden opgenomen.
 • Speltpasta smaakt lekkerder (is wel persoonlijk), maar bevat een ietwat nootachtige smaak.

Speltpasta kopen of zelf maken

Speltpasta kun je steeds vaker kopen in reformwinkels en zelfs in bepaalde supermarkten. Hierdoor wordt het product steeds toegankelijker om te kopen. 

Ook kun je speltpasta zelf maken. Dit is wat tijdrovender, maar misschien ook wel leuk om te doen. Hiervoor heb je alleen speltmeel en eieren nodig. Hiertoe dien je 200 gram speltmeel te mengen met 3 eieren tot je een glad deeg hebt. Daarna moet je het deeg een uur laten rusten in de koelkast. Als laatst heb je een pastamachine nodig om de juiste dikte van het deeg te bepalen. 

Eet smakelijk!

Wil jij ook graag koolhydraatarm leven? Probeer dan nu De Paleo Revolutie. Dit is eigenlijk geen dieet maar een lifestyle, waarbij je koolhydraatarm eet. Omdat het niet zo makkelijk is alles koolhydraatarm te eten heeft Mitchell van Duuren hiervoor een zeer compleet pakket ontwikkeld. Met meer dan 150 recepten voor elk moment van de dag is het zeer makkelijk te minderen met suikers en je gezonder en fitter te voelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “Koolhydraatarm eten met behulp van speltpasta”

 1. Spelt pasta bevat meer koolhydraten en calorieën dan gewone volkoren pasta…..(dan zeggen ze dat dit gezonder is voor de lijn etc etc ) hoe zit dit dan?

  1. koolhydraatarm eten!

   Er zitten in speltpasta meer gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Spelt heeft daarnaast een lager glycemische index dan andere graanproducten, maar je hebt het specifiek over volkoren pasta. Dit is ook een goede keuze qua GI-index maar heeft een andere smaak dan speltpasta.

  1. koolhydraatarm eten!

   Pasta past eigenlijk helemaal niet in een koolhydraatarm dieet, maar als je het toch eens wilt eten kies dan voor speltpasta.

   Als je geen koolhydraten wilt eten, kies dan voor pasta van groenten. Dan heb je heel weinig koolhydraten in je maaltijd.

 2. Hallo Jeannet spelt is een langzamer KH dat betekent dat het je bloedsuiker stabiel houdt.
  Dus gezonder want bij gewone KH krijg je in één keer alle suikers binnen. Dat is het verschil.

Scroll naar boven