Albert Heijn gaat hoeveelheid suiker in 100 producten verminderen

Goed nieuws voor iedereen die minder suiker wilt eten! Albert Heijn gaat de hoeveelheid suiker in 100 huismerkproducten verminderen. Niet meteen helemaal suikervrij maar wel 10 tot 40% minder. Een goed begin! Eind van het jaar liggen de producten in de winkel!
hoeveelheid suiker

Waar gaat de hoeveelheid suiker in omlaag

Volgens Albert Heijn gaat het om artikelen die vooral populair zijn bij gezinnen, zoals yoghurt, vla, ketchup en koekjes. Van die producten gaat het suikergehalte volgens Albert Heijn met 10 tot 40 procent omlaag. Voorbeelden van veranderingen kun je al vinden in hamburgers met ketchup. Door de de ketchup weg te halen en te vervangen door tomatenpoeder is het aantal ingredienten van 22 naar 9 gedaald.

De vernieuwde producten liggen eind dit jaar al in de schappen. Daarnaast worden nieuwe artikelen geïntroduceerd, zoals Griekse yoghurt voor kinderen zonder toevoeging van suiker.

Ook frisdranken worden aangepakt                               

Ook in frisdranken gaat de hoeveelheid suiker omlaag, niet in 1 keer, maar stapsgewijs, anders denkt men dat de consument kan niet zo gaat waarderen.  Ze gaan de hoeveelheid suiker vervangen met de stof stevia. Daarnaast komen er kleuren op de flessen te staan, van oranje voor geen suiker tot dieprood voor suiker.

Niet alleen gaat Albert Heijn de komende tijd het suikergehalte verlagen, ook de hoeveelheid zout en vet gaan omlaag. Daarnaast wil de supermarkt ook hogere eisen gaan stellen aan aardappelen, groenten en fruit. Zoals een milieukeur en meer biologische producten.

Hoe nu verder

Het is goed dat supermarkten signalen opvangen vanuit de consumenten en hier daadwerkelijk ook iets mee gaan doen. Minder suiker, zouten en vetten en ook betere producten voor het milieu aanbieden.  Het is goed om te melden dat ook andere supermarktketens als Jumbo en Lidl hun assortiment aanpassen aan de wens van de consument.

Ik ben blij met de op hand zijnde veranderingen in de producten, alle beetjes helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven