Souvlaki met Paprika en Ui: Dé Ultieme Griekse Spiesen voor Elke Thuiskok
Kerngegevens:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4-6 personen
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Dieet: Koolhydraatarm
Benodigdheden:
– Barbecue of grill
– Spiesen
– Mengkom
– Snijplank
– Scherp mes
Ingrediënten:
Voor 4-6 personen:
– 600 gr varkenshaas
– 1/2 ui
– 1/2 paprika (groen of rood)
Marinade:
– 20 ml olijfolie
– 20 ml sojasaus
– Sap van 1/2 citroen
– 1 teentje knoflook
– 1/4 tl gedroogde oregano
– Peper naar smaak
Voorbereidingsmethode:
1. Vlees Voorbereiden
• Snijd varkenshaas in blokjes van 3-4 cm
• Snijd ui en paprika in gelijkmatige stukken
• Pers knoflook en citroensap
2. Marinade Maken
• Meng alle marinade-ingrediënten
• Bedek het vlees volledig
• Laat minimaal 30 minuten marineren
3. Spiesen Samenstellen
• Rijg afwisselend vlees, paprika en ui
• Gebruik extra marinade voor extra smaak
4. Grillen
• Verhit barbecue of grill tot medium-hoog
• Grill 10-15 minuten, regelmatig draaien
• Controleer of vlees volledig gaar is
Professionele Tips:
– Gebruik scherpe spiesen voor gemakkelijk rijgen
– Draai spiesen regelmatig voor gelijkmatig roosteren
– Niet te lang grillen om droog vlees te voorkomen
Variaties:
– Vervang varkensvlees door kip of rundvlees
– Serveer met tzatziki
– Combineer met Griekse salade
Bewaren:
– Maximaal 2 dagen in koelkast
– Niet aan te raden om in te vriezen
Voedingswaarde Highlights:
– Hoog proteïnegehalte
– Koolhydraatarm
– Rijk aan groenten
Extra Serveeradvies:
– Serveer direct na bereiding
– Lekker met een frisse salade
– Eventueel in een koolhydraatarm pitabroodje
Waarschuwingen:
– Gebruik altijd vers vlees
– Let op kruisbesmetting bij rauw vlees
– Controleer of vlees volledig gaar is
Wil je een authentieke Griekse smaakbeleving? Dan is deze souvlaki precies wat je zoekt!
Gerelateerde Zoektermen:
Grieks gerecht, koolhydraatarm, barbecue recept, souvlaki varkenshaas, Griekse keuken, marinades, zomers gerecht