Souvlaki met Paprika en Ui: Dé Ultieme Griekse Spiesen voor Elke Thuiskok

Souvlaki met Paprika en Ui: Dé Ultieme Griekse Spiesen voor Elke Thuiskok

Kerngegevens:

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4-6 personen
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Dieet: Koolhydraatarm

Benodigdheden:

– Barbecue of grill
– Spiesen
– Mengkom
– Snijplank
– Scherp mes

Ingrediënten:

Voor 4-6 personen:
– 600 gr varkenshaas
– 1/2 ui
– 1/2 paprika (groen of rood)

Marinade:

– 20 ml olijfolie
– 20 ml sojasaus
– Sap van 1/2 citroen
– 1 teentje knoflook
– 1/4 tl gedroogde oregano
– Peper naar smaak

Een rustieke keuken met warm licht, waar perfect gesneden varkenshaasblokjes naast kleurrijke paprika en ui op een houten snijplank liggen, met een glazen kom goudkleurige marinade met citroenschijfjes en knoflook, en verse oregano op het verweerde houten werkblad.

Voorbereidingsmethode:

1. Vlees Voorbereiden

• Snijd varkenshaas in blokjes van 3-4 cm
• Snijd ui en paprika in gelijkmatige stukken
• Pers knoflook en citroensap

2. Marinade Maken

• Meng alle marinade-ingrediënten
• Bedek het vlees volledig
• Laat minimaal 30 minuten marineren

3. Spiesen Samenstellen

• Rijg afwisselend vlees, paprika en ui
• Gebruik extra marinade voor extra smaak

4. Grillen

• Verhit barbecue of grill tot medium-hoog
• Grill 10-15 minuten, regelmatig draaien
• Controleer of vlees volledig gaar is

Goudbruine souvlaki spiesen met perfect geroosterd vlees en groenten op een rokende buitengrill, omringd door blauwe rook en sissende marinade-druppels op hete kolen.

Professionele Tips:

– Gebruik scherpe spiesen voor gemakkelijk rijgen
– Draai spiesen regelmatig voor gelijkmatig roosteren
– Niet te lang grillen om droog vlees te voorkomen

Variaties:

– Vervang varkensvlees door kip of rundvlees
– Serveer met tzatziki
– Combineer met Griekse salade

Bewaren:

– Maximaal 2 dagen in koelkast
– Niet aan te raden om in te vriezen

Voedingswaarde Highlights:

– Hoog proteïnegehalte
– Koolhydraatarm
– Rijk aan groenten

Extra Serveeradvies:

– Serveer direct na bereiding
– Lekker met een frisse salade
– Eventueel in een koolhydraatarm pitabroodje

Waarschuwingen:

– Gebruik altijd vers vlees
– Let op kruisbesmetting bij rauw vlees
– Controleer of vlees volledig gaar is

Wil je een authentieke Griekse smaakbeleving? Dan is deze souvlaki precies wat je zoekt!

Gerelateerde Zoektermen:

Grieks gerecht, koolhydraatarm, barbecue recept, souvlaki varkenshaas, Griekse keuken, marinades, zomers gerecht

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven