Spectaculaire Rode Bietensalade met Feta en Walnoten

Spectaculaire Rode Bietensalade met Feta en Walnoten

Essentiële Informatie:

Bereidingstijd: 10-15 minuten
Totale tijd: 15-20 minuten
Porties: 2-4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Vegetarisch, glutenvrij

Benodigde Materialen:

– Groot mes
– Snijplank
– Mengkom
– Keukenvork/garde voor dressing

Ingrediënten:

– 500g voorgekookte rode bieten, in blokjes
– 1 zoetzure appel, in blokjes
– 100g feta, verkruimeld
– 50g walnoten, grof gehakt
– 40g rucola
– 2 el balsamico-azijn
– 3 el olijfolie
– 1 tl honing
– Zwarte peper
– Snuf zout

Moderne keuken met natuurlijk daglicht, waar verse rode bieten en een appel in blokjes worden gesneden op een houten snijplank, met een professioneel koksmes ernaast.

Bereidingsmethode:

Stap 1: Bieten en appel netjes in gelijkmatige blokjes snijden.

Stap 2: Walnoten grof hakken, feta verkruimelen.

Stap 3: Dressing maken:

  • Olijfolie
  • Balsamico-azijn
  • Honing
  • Peper en zout
  • Goed doorklutsen tot mooie emulsie

Stap 4: Ingrediënten mengen:

  • Bieten in kom
  • Appel toevoegen
  • Helft van de noten erdoor
  • Dressing erover

Stap 5: Serveren:

  • Rucola als basis
  • Bietenmengsel erop scheppen
  • Resterende noten en feta erover

Artistiek gepresenteerde salade op een zwart keramisch bord met bietenblokjes, fetakruimels, walnoten en rucola, overgoten met balsamicodressing.

Cruciale Tips:

Rucola pas toevoegen bij serveren
Dressing apart houden tot gebruik
Bieten goed laten uitlekken

Variaties:

Vegan: vervang feta door plantaardige kaas
Zweedse stijl: toevoegen augurk, dille
Italiaans: mozzarella, rode druiven

Bewaren:

– Maximaal 2 dagen
– Koel bewaren
– Zonder rucola

Voedingswaarde:

– Rijk aan vezels
– Hoog in ijzer
– Laag in calorieën (±309 kcal)

Seizoensvoordeel:

Perfect zomers bijgerecht of lichte maaltijd. Makkelijk aan te passen met seizoensfruit en noten.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven