Koolhydraatarme Bloemkoolkroketjes: Knapperig & Gezond!
Receptgegevens
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Oventijd: 20 minuten
Totale tijd: 35-40 minuten
Porties: 25-35 kroketjes
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Dieet: Koolhydraatarm, Glutenbevattend
Benodigde Keukengerei
- Bakplaat
- Bakpapier
- Mengkom
- Zeef
- Mes of blender
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
- 650g bloemkoolroosjes
- 1 groot ei
- 1 kleine ui
- 50g geraspte kaas
- 25g Parmezaanse kaas
- 25g koolhydraatarm paneermeel
Kruiden
- Verse peterselie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingsmethode
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C
- Bedek een bakplaat met bakpapier
- Was en snijd de bloemkool in roosjes
Kookproces
- Kook bloemkoolroosjes 3-5 minuten in heet water
- Laat in zeef volledig uitlekken
- Hak bloemkool fijn met mes of blender
Mengen
- Combineer alle ingrediënten in een kom
- Meng grondig
- Breng op smaak met zout en peper
Vormen & Bakken
- Vorm 25-35 kleine kroketjes met de handen
- Leg kroketjes op bakplaat
- Bak 20 minuten in de oven
- Draai halverwege om voor gelijkmatige bruining
Pro Tips
- Let op vochtgehalte: Bloemkool moet GOED uitlekken
- Bewaar in koelkast: maximaal 3 dagen
- Opwarmen: 10 minuten op 180°C in oven
Variaties
- Vegetarisch: Standaard recept
- Met garnalen: Voeg 200g Hollandse garnalen toe
- Met aardappel: Combineer met 250g aardappelpuree
Voedingswaarde (per portie)
- Laag in koolhydraten
- Rijk aan eiwitten
- Vezels aanwezig
Veel Gestelde Vragen
- Is het glutenvrij? Nee, bevat paneermeel
- Kan ik ze invriezen? Ja, tot 1 maand
- Airfryer geschikt? Ja, 10 minuten op 200°C
Makkelijk, snel en ontzettend lekker!