Koolhydraatarme Bloemkool Couscous: Een Gezond en Heerlijk Alternatief

Koolhydraatarme Bloemkool Couscous: Een Gezond en Heerlijk Alternatief

Receptinformatie

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 10 minuten

Totale tijd: 20 minuten

Porties: 4

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Dieet: Koolhydraatarm, Glutenvrij, Vegetarisch optioneel

Benodigde Keukengerei
  • Keukenmachine of rasp
  • Grote koekenpan
  • Snijplank
  • Scherp mes

Een rustieke houten snijplank met een glanzende keukenmachine en vers gemalen bloemkoolroosjes, omringd door bloemkoolkruimels en gesneden kruiden, verlichte door natuurlijk daglicht.

Ingrediënten
Basis
  • 600 gram bloemkoolroosjes
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1 el olijfolie
  • Zout naar smaak
Optionele Toevoegingen
  • 150 gram prei, fijngesneden
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram komkommer, in stukjes
  • 50 gram feta
  • Verse peterselie
  • 30 gram walnoten, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 uitje, fijngesneden
  • 100 gram granaatappelpitten
Kruiden
  • Komijn
  • Chilipoeder
  • Kurkuma
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Ras el hanout
Bereidingsmethode
  1. Bloemkoolroosjes in de keukenmachine malen tot een couscous-achtige korrel.
  2. Verhit olijfolie in een grote koekenpan.
  3. Fruit knoflook en ui licht aan.
  4. Voeg paprika toe en bak kort mee.
  5. Strooi de bloemkoolkruimels in de pan en bak 4 minuten op middelhoog vuur.

Pro Tips:

  • Roer regelmatig om kleverigheid te voorkomen
  • Let op de textuur: moet licht en korrelig blijven
  1. Breng op smaak met kruiden:
    • Zout
    • Peper
    • Komijn
    • Kurkuma
  2. Verwijder van vuur en meng:
    • Gehakte peterselie
    • Walnoten
    • Citroensap
    • Eventueel feta of granaatappelpitten

Handgemaakt aardewerk gevuld met bloemkoolcouscous, gegarneerd met granaatappelpitten, walnoten en peterselie, verlicht door warm strijklicht op een houten tafel.

Serveren
  • Warm of koud serveren
  • Garneren met verse kruiden
  • Past perfect bij:
    • Gegrilde kip
    • Falafel
    • Yoghurtsaus
Bewaren
  • Maximaal 3 dagen in afgesloten container in koelkast
  • Niet invriezen
Variaties
  1. Marokkaanse Stijl:
    • Ras el hanout toevoegen
    • Serveren met gehaktballetjes
  2. Griekse Stijl:
    • Extra feta
    • Komkommer
    • Olijven
  3. Fruitige Variant:
    • Gedroogde abrikozen
    • Cranberries
    • Rozijnen
Veelgemaakte Fouten
  • Te lang bakken → papperige textuur
  • Te veel vocht → natte ‘couscous’
Voedingswaarden (per portie)
  • Calorieën: 230 kcal
  • Proteïne: 6g
  • Koolhydraten: 10g
  • Vetten: 14g
  • Vezels: Rijk

Gezond, snel en heerlijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven