Italiaanse Kabeljauwfilet: Een Heerlijk en Gezond Visgerecht

Essentiële Informatie

Bereidingstijd: 10-15 minuten

Kooktijd: 15-25 minuten

Totale tijd: 25-40 minuten

Porties: 2-4 personen

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Dieet: Pescotarisch, aanpasbaar

Waarom je deze Italiaanse kabeljauwfilet moet maken:
  • Supersnel klaar
  • Gezond en licht verteerbaar
  • Vol met mediterrane smaken
  • Geschikt voor meerdere dieetvormen

Benodigde Materialen

Essentiële Keukengerei:
  • Ovenschaal
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Koekenpan
  • Mengkom
Handige Extra’s:
  • Raspmolentje
  • Keukenpapier
  • Spatel

Close-up van verse kabeljauwfilets op een houten snijplank, omringd door rode tomaten, paarse uien, zwarte olijven en groene basilicumblaadjes in een rustieke Mediterrane keuken met warm natuurlijk licht.

Ingrediënten

Hoofdingrediënten:
  • 500 g kabeljauwfilet (vers of ontdooid)
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1-2 uien, gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 50 g zwarte olijven
  • 30 g kappertjes
  • 1 citroen (rasp en sap)
Kruiden:
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Verse basilicum
  • Chilivlokken (optioneel)
Optionele Toevoegingen:
  • Mozzarella
  • Panko-kruimels
  • Verse peterselie

Bereidingsmethode

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier.
  3. Fruit ui en knoflook in olijfolie (2-3 minuten).
  4. Voeg tomaten, wijn, olijven en kappertjes toe.
    • Pro tip: Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen
  5. Breng op smaak met kruiden, peper en zout.
  6. Bedek de vis met de saus in de ovenschaal.
  7. Bestrooi met mozzarella of panko-kruimels.
  8. Bak 15-25 minuten in de oven.
    • Let op: Vis mag niet uitdrogen!

Dampende ovenschotel met goudbruin gegratineerde kabeljauw in tomatensaus, gesmolten mozzarella en basilicumblaadjes, omringd door kappertjes en olijven.

Cruciale Tips

Perfecte Vis Bereiden:
  • Altijd vis deppen voor bakken
  • Kerntemperatuur rond 60°C
  • Niet te lang bakken
Smaak Verbeteren:
  • Verse kruiden toevoegen
  • Balanceer zuur met een vleugje suiker
  • Experimenteer met verschillende kruiden

Variaties

  • Siciliaanse Variant: Voeg rozemarijn en munt toe
  • Vis & Garnalen Stoof: Combineer met andere zeevruchten
  • Low Carb: Zonder broodkruimels
  • Vegetarisch: Vervang vis door stevige groenten

Bewaren & Opwarmen

  • Koelkast: Maximaal 2 dagen
  • Opwarmen: Bedekt in oven op 180°C
  • Niet invriezen

Voedingswaarde

  • Rijk aan proteïne
  • Laag in koolhydraten
  • Bron van omega-3
  • Geschikt voor meerdere diëten

Allergiewaarschuwing: Bevat vis, mogelijk melk en gluten

Eet smakelijk! 🐟🇮🇹

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven