Geroosterde Bloemkool: Krokant, Smaakvol en Supersimpel!

Geroosterde Bloemkool: Krokant, Smaakvol en Supersimpel!

Essentiële Informatie

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten

Bereidingstijd: 25-35 minuten

Totale tijd: 35-50 minuten

Porties: 3-4 personen

Moeilijkheid: Makkelijk

Dieet: Vegetarisch, Glutenvrij (optioneel Vegan)

Benodigde Keukenmaterialen
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Mes en snijplank

Ingrediënten

Hoofdingrediënten
  • 1 grote bloemkool (600-800g)
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
Kruiden & Specerijen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • Verse tijm
  • Optioneel: chilivlokken
Extra’s (optioneel)
  • 50g Parmezaanse kaas
  • 30g amandelen
  • Citroensap

Een grote, witte bloemkool op een houten snijplank, omringd door teentjes knoflook, zeezoutvlokken en kleurrijke specerijen in kommetjes, met een glazen fles olijfolie in zacht natuurlijk licht.

Stap-voor-Stap Bereiding

  1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijden: Verdeel de bloemkool in gelijkmatige roosjes.
  3. Kruiden: Meng olijfolie, knoflook, specerijen in een grote kom.
  4. Mengen: Coat de bloemkoolroosjes grondig met de kruidenmix.
  5. Roosteren: Spreid bloemkool uit op bakplaat bedekt met bakpapier.
  6. Bakken: Rooster 25-30 minuten tot goudbruin en krokant.
  7. Afwerken: Bestrooi met kaas/noten in laatste 5 minuten.

Knapperig geroosterde bloemkoolroosjes met gesmolten Parmezaanse kaas, geroosterde amandelen en verse tijm op een rustieke bakplaat.

Pro Tips

  • Zorg voor voldoende ruimte tussen de roosjes
  • Halverwege omscheppen voor gelijkmatige bruining
  • Niet te dicht op elkaar leggen om stomen te voorkomen

Variaties

  • Vegan: Vervang kaas door nutritionele gist
  • Mediterraans: Toevoegen van oregano en basilicum
  • Pikant: Extra chilivlokken

Bewaartips

  • Koelkast: 2-3 dagen
  • Opnieuw opwarmen: 5-10 minuten in oven op 180°C
Voedingswaarde (per portie)
  • Calorieën: ±120 kcal
  • Proteïne: 5g
  • Vezels: 3g
  • Rijk aan vitamine C en K

Smakelijk eten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven