Geroosterde Bloemkool: Krokant, Smaakvol en Supersimpel!
Essentiële Informatie
Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 25-35 minuten
Totale tijd: 35-50 minuten
Porties: 3-4 personen
Moeilijkheid: Makkelijk
Dieet: Vegetarisch, Glutenvrij (optioneel Vegan)
Benodigde Keukenmaterialen
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Mengkom
- Mes en snijplank
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
- 1 grote bloemkool (600-800g)
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Kruiden & Specerijen
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijn
- Verse tijm
- Optioneel: chilivlokken
Extra’s (optioneel)
- 50g Parmezaanse kaas
- 30g amandelen
- Citroensap
Stap-voor-Stap Bereiding
- Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijden: Verdeel de bloemkool in gelijkmatige roosjes.
- Kruiden: Meng olijfolie, knoflook, specerijen in een grote kom.
- Mengen: Coat de bloemkoolroosjes grondig met de kruidenmix.
- Roosteren: Spreid bloemkool uit op bakplaat bedekt met bakpapier.
- Bakken: Rooster 25-30 minuten tot goudbruin en krokant.
- Afwerken: Bestrooi met kaas/noten in laatste 5 minuten.
Pro Tips
- Zorg voor voldoende ruimte tussen de roosjes
- Halverwege omscheppen voor gelijkmatige bruining
- Niet te dicht op elkaar leggen om stomen te voorkomen
Variaties
- Vegan: Vervang kaas door nutritionele gist
- Mediterraans: Toevoegen van oregano en basilicum
- Pikant: Extra chilivlokken
Bewaartips
- Koelkast: 2-3 dagen
- Opnieuw opwarmen: 5-10 minuten in oven op 180°C
Voedingswaarde (per portie)
- Calorieën: ±120 kcal
- Proteïne: 5g
- Vezels: 3g
- Rijk aan vitamine C en K
Smakelijk eten!