Broccoli en Kaas Muffins: Supersimpele Hartige Snack!

Broccoli en Kaas Muffins: Supersimpele Hartige Snack!

Kerngegevens:

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 20 minuten

Totale tijd: 30 minuten

Porties: 12 muffins

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Dieet: Vegetarisch

Rustieke houten keukentafel met verse broccoliroosjes, een vintage snijplank, een scherp koksmes en geraspte cheddarkaas, verlicht met warm natuurlijk licht.

Benodigdheden:
  • Muffinvorm
  • Mengkommen
  • Rasp
  • Garde
  • Maatlepels
Ingrediënten:
  • 1,5 cup broccoli, fijngehakt
  • 2 cups geraspte cheddar
  • 1,5 cup zelfrijzend bakmeel
  • 1 cup melk
  • 1 ei
  • 1/4 cup olie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel tijm
  • Zwarte peper naar smaak
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Broccoli klein hakken en uitlekken.
  3. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  4. Voeg broccoli en kaas toe aan het droge mengsel.
  5. Klop ei, melk en olie los in aparte kom.
  6. Meng natte en droge ingrediënten KORTNIET OVERMIXEN!
  7. Vul muffinvormpjes tot 3/4.
  8. Bak 18-22 minuten goudbruin.
Cruciale Tips:
  • Niet overmixen = luchtige muffins
  • Broccoli goed uitlekken
  • Check gaarheid met prikkertje

Professionele matte zwarte muffinvorm met broccoli-kaasmengsel op marmeren aanrecht, vergezeld van een spatel en gemorst meel, verlicht door zacht strijklicht.

Bewaren:

3 dagen in koelkast

Tot 3 maanden invriezen

Variaties:
  • Vervang broccoli door courgette
  • Andere kaassoorten proberen
  • Toevoegen: knoflookpoeder, paprikapoeder
Gezondheidsvoordelen:
  • Rijk aan calcium
  • Goede eiwitbron
  • Vezels door broccoli
Let op:

Allergenen: tarwe, zuivel, ei

Eet smakelijk! 🥦🧀

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven