Broccoli en Kaas Muffins: Supersimpele Hartige Snack!
Kerngegevens:
Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 12 muffins
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Vegetarisch
Benodigdheden:
- Muffinvorm
- Mengkommen
- Rasp
- Garde
- Maatlepels
Ingrediënten:
- 1,5 cup broccoli, fijngehakt
- 2 cups geraspte cheddar
- 1,5 cup zelfrijzend bakmeel
- 1 cup melk
- 1 ei
- 1/4 cup olie
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel tijm
- Zwarte peper naar smaak
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Broccoli klein hakken en uitlekken.
- Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
- Voeg broccoli en kaas toe aan het droge mengsel.
- Klop ei, melk en olie los in aparte kom.
- Meng natte en droge ingrediënten KORT – NIET OVERMIXEN!
- Vul muffinvormpjes tot 3/4.
- Bak 18-22 minuten goudbruin.
Cruciale Tips:
- Niet overmixen = luchtige muffins
- Broccoli goed uitlekken
- Check gaarheid met prikkertje
Bewaren:
3 dagen in koelkast
Tot 3 maanden invriezen
Variaties:
- Vervang broccoli door courgette
- Andere kaassoorten proberen
- Toevoegen: knoflookpoeder, paprikapoeder
Gezondheidsvoordelen:
- Rijk aan calcium
- Goede eiwitbron
- Vezels door broccoli
Let op:
Allergenen: tarwe, zuivel, ei
Eet smakelijk! 🥦🧀