Glutenvrije Eiwit Pannenkoeken: Gezond & Heerlijk Ontbijt
Key Info:
Bereidingstijd: 5-10 minuten
Baktijd: 10-15 minuten
Totale tijd: 15-25 minuten
Porties: 4-5 pannenkoeken
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Dieet: Glutenvrij, Eiwitrijk, Vegetarisch
Benodigdheden:
– Anti-aanbak koekenpan
– Blender of keukenmachine
– Spatel
– Maatbekers
Ingrediënten:
– 2 eieren
– 3 eiwitten (optioneel)
– 25-30g eiwitpoeder (vanille/naturel)
– 28g kokosmeel of 50g havermeel
– 2 el fijngemalen lijnzaad
– 1 kleine banaan (optioneel)
– 65ml ongezoete amandelmelk
– ½ tl bakpoeder
– Snufje zout
Methode:
- Meng eieren, eiwitten, melk en (indien gebruikt) geprakte banaan in blender tot glad beslag.
- Voeg meelsoort, lijnzaad, bakpoeder, zout en eventueel kaneel toe. Meng tot klontvrij beslag.
- Laat beslag 5-10 minuten rusten voor betere structuur.
- Verhit olie in pan op middelhoog vuur (180°C).
- Schep ca. 1/4 beslag in pan, spreid gelijkmatig.
- Bak tot bovenkant bubbelt en randen stevig zijn (2-3 min).
- Keer om, bak andere kant goudbruin (1-2 min).
Cruciale Tips:
– Gebruik middelhoog vuur om aanbranden te voorkomen
– Let op bubbels als teken om te keren
– Gebruik voldoende olie om plakken te voorkomen
Variaties:
– Vegan: vervang eieren door appelmoes
– Suikervrij: geen zoetmiddel
– Extra vezelrijk: voeg geraspte courgette toe
Bewaren:
– Koelkast: 2 dagen
– Vriezen: tot 1 maand
– Opwarmen: laag vuur of magnetron
Veelgemaakte Fouten:
– Te dik beslag: voeg melk toe
– Aanbakken: controleer vuur
– Uit elkaar vallen: meer binding nodig
Toppings:
– Blauwe bessen
– Banaanplakjes
– Pompoenpitten
– Ahornsiroop
– Plantaardige yoghurt
Voedingsvoordelen:
– 7-25g eiwit per portie
– Vezelrijk
– Laag in suiker
– Glutenvrij
Smakelijk eten!