Waarom is suiker slecht voor je

suiker slecht voor je
Jelly beans zijn lekker, maar zijn ze ook gezond?

Veel mensen houden van snoep, koekjes en frisdrank. Dit komt omdat het zo lekker zoet is. Over het algemeen hebben mensen een voorkeur voor zoete smaken en hebben daarom moeite om van de zoetigheid af te blijven. Als mensen dan besluiten minder suiker te gaan eten heeft dit vaak te maken met het verliezen van gewicht. Suiker levert namelijk geen belangrijke voedingsstoffen, alleen maar energie. Daarom wordt suiker vaak geschrapt als men aan een dieet begint. Er zijn echter veel meer goede redenen om te stoppen of te minderen met het eten van suiker.

Welke effecten hebben suikers op het lichaam

Waarom is suiker slecht voor het lichaam;

  • Het veroorzaakt tandbederf. Suikers vormen een goede voedingsbodem voor bacteriën, deze bacteriën scheiden vervolgens zuren uit die het glazuur van de tanden aantast. Zo ontstaan in eerste instantie gaatjes.
  • Suiker kan leiden tot een hoge bloeddruk. Het zou zelfs net zo slecht zijn als het eten van zout.
  • Suiker kan leiden tot chronische vermoeidheid. Dit heeft te maken met de pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel. Het steeds weer kiezen voor suiker bij een bloedsuikerspiegeldaling kan ervoor zorgen dat andere voedingsstoffen minder gegeten worden. Hierdoor treedt een tekort aan vitaminen en mineralen op, waardoor je uiteindelijk oververmoeid kan raken.

[wp_ad_camp_1]

Waarom kunnen we niet van suiker afblijven

Suiker veroorzaakt dat de stof dopamine in de hersenen wordt aangemaakt en afgegeven. Dopamine geeft gevoelens van blijdschap, genot en welzijn. Het eten van suiker geeft dus een goed gevoel. Daarom ga je suiker eten als je je slecht voelt. Je krijgt tijdelijk een lekker gevoel. Helaas kom je hierdoor ook aan, wat weer een reden is voor neerslachtigheid en niet gelukkig zijn.

Neem daarom als je trek hebt iets hartigs. Hiervan krijg je geen suikerdip en heb je wat langer energie. Je hoeft niet meteen voor altijd te stoppen met het eten van suiker, maar hou het in de hand of minimaliseer. Gebruik in ieder geval geen suiker om de honger te stillen.

Klik hier om uit die vicieuze cirkel te komen en start met de cursus Natuurlijk Suikervrij!

natuurlijk suikervrij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven