De beste natuurlijke suikervervangers

Je bent bezig te minderen met het eten van suikers. Heb je trek in een zoet tussendoortje of heb je trek in zoet beleg voor op je boterham, wat kun je dan het best kiezen? Kies dan voor de beste natuurlijke suikervervangers.

Fruit

De beste natuurlijke suikervervanger is vers fruit. Makkelijk als tussendoortje, je kunt het direct eten uit de schil. Fruit kun je ook gebruiken in taarten, cakes en andere lekkere baksels. Echter geldt dit alleen voor fruit in z’n gehele vorm, dus ga niet voor fruit dat bewerkt is en in een andere vorm verkrijgbaar dan het oorspronkelijke fruit.

Gedroogd fruit

natuurlijke suikervervangers Gedroogd fruit is van zichzelf erg zoet, en bevatten iets meer calorieën per 100 gram dan vers fruit. Denk bij gedroogd fruit aan rozijnen, dadels, krenten, abrikozen en bessen. Ze zijn lekker als tussendoortje en makkelijk te gebruiken tijdens het bakken. Let wel op dat je geen gedroogd fruit met een laagje yoghurt of chocolade erom heen neemt. Je voegt dan juist onnodig veel suikers toe.

Honing

Honing is een prima zoetstof. Voeg het aan de thee toe. Ook kun je honing op brood eten. Honing laat wel de bloedsuikerspiegel stijgen, dus helemaal onschuldig is het niet.

Stropen

We gebruiken stroop om onze pannenkoeken te zoeten, maar er zijn vele varianten stroop verkrijgbaar;

  • Dadelstroop
  • Agavestroop
  • Rijststroop
  • Ahornsiroop

De stropen zijn in verschillende mate zoet. Stropen zijn wel licht verwerkte producten, maar ze zijn een goed alternatief als je koekjes of taarten met minder suiker wilt bakken. De meeste stropen zijn verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels.

Appelstroop hoort natuurlijk ook bij de stropen, maar is ook geschikt om op brood te eten. Let er wel op dat je dan een variant zonder toegevoegde suikers koopt.

Jam

suikervrije jamJam wordt gemaakt van fruit. Het best is om vers fruit te eten op brood, maar jam is geen slecht alternatief. Let ook bij het kopen van jam erop of hier geen extra suiker aan toegevoegd is.

Stevia

Stevia is de natuurlijke zoetstof waar je steeds vaker van hoort. Al jaren bekend, maar pas sinds kort verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Verkrijgbaar in allerlei vormen, van vloeibaar tot poeder. Stevia is heel zoet, dus je hebt er maar weinig van nodig.

Eet ook van natuurlijke suikervervangers niet teveel

Ondanks dat natuurlijke suikervervangers gezonder zijn dan gewone suikers, moet je ook hier oppassen dat je er niet teveel van eet. Neem bijvoorbeeld geen dubbele portie suikervrije jam op brood.

Gebruik de stropen en honing om zelf cakes en taarten mee te bakken en neem ook eens vers fruit als beleg op brood. Kies als tussendoortje het liefst voor vers fruit of producten die zo min mogelijk bewerkt zijn!

Wil je graag koolhydraatarm of suikervrij leven, maar vind je dat best moeilijk?

Probeer dan eens de cursus Natuurlijk Suikervrij, waarbij je in 40 dagen leert hoe je koolhydraatarm door het leven kunt gaan. Ook heb je toegang tot een community waarbij meerdere mensen proberen een verandering in hun leven te maken.

[ip-shortcode type=”button” url=”http://www.paypro.nl/producten/Cursus_Natuurlijk_Suikervrij/8948/12764″ style=”red” size=”verylarge” radius=”20″ color=”#ffffff” icon=”long-arrow-right” iconpos=”before” target=”self”]Lees hier meer over de cursus Natuurlijk Suikervrij[/ip-shortcode]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven