Zelf koolhydraatarme ontbijtkoek of snijkoek maken

Ontbijtkoek is één van de voedingsmiddelen met verborgen suikers. Wil je koolhydraatarm of suikervrij eten, dan moet je zeker geen ontbijtkoek of snijkoek uit de supermarkt eten. Gelukkig kun je zelf wel koolhydraatarme ontbijtkoek maken. Hoe? Dat lees je hier.

Benodigdheden voor het maken van koolhydraatarme ontbijtkoek

Pin This Now to Remember It Later
Pin This
  • Koolhydraatarme ontbijtkoek
    Koolhydraatarme ontbijtkoek

    250 gram roggemeel

  • 200 milliliter melk
  • Roomboter
  • 1 groot ei
  • 100 gram honing
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • Cakevorm
  • Beslagkom
  • Eventueel aluminiumfolie

Werkwijze

    1. Vet een cakevorm in met roomboter.
    2. Meng in een beslagkom de melk, het ei, de honing, de appelstroop en de koekkruiden met een mixer
    3. Voeg nu lepel voor lepel de roggemeel toe en als laatste het zout en het bakpoeder. Zorg dat het één geheel is.
    4. Schenk het mengsel in de cakevorm.
    5. Zet de oven op 175 graden en bak de ontbijtkoek in ongeveer 50 minuten gaar.
    6. Laat de ontbijtkoek afkoelen in de cakevorm.

Wil je een zachte korst? Wikkel de ontbijtkoek dan in aluminiumfolie.

Meer zin in koolhydraatarme tussendoortjes of snacks?

Wil je meer van dit soort koolhydraatarme lekkernijen maken? Dan is het boek Suikervrije Feestdagen helemaal voor jou bedoeld. In dit boek kun je koolhydraatarme recepten vinden voor onder andere choco muffins, gevulde chocolade bonbons, maar ook voor amandelcake. Zeer gevarieerd en bovendien erg lekker.

Bestel hier direct het boek Suikervrije Feestdagen

 

Lees hier hoe je zelf koolhydraatarme pannenkoeken kunt maken.

Pin This Now to Remember It Later
Pin This

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 gedachten over “Zelf koolhydraatarme ontbijtkoek of snijkoek maken”

    1. koolhydraatarm eten!

      Roggemeel is een betere keuze dan andere meelsoorten. Dus in die zin is het ten opzichte van andere meelsoorten koolhydraatarm. Je zou roggemeel ook kunnen vervangen door speltmeel.

      Groetjes Eveline

  1. Ik neem aan dat je bij stap 2 ook het roggemeel en het bakpoeder moet toevoegen ?
    Ik ben nog een leek met bakken, maar ik mis waar ik dit moet toevoegen.

  2. Dit is werkelijk een onzinrecept in koolhydraatarm opzicht!

    Neem dan dit recept: Ontbijtkoek van fibrex

    100 gram fijn gemalen fibrex
    100 ml warm water
    6 eieren
    zoetstof voor 250 gram suiker
    200 ml slagroom
    50 gram gesmolten kokosvet
    15 gram koekkruiden
    5 gram gemberpoeder
    scheutje vanille-essence
    2 eetlepels glutenpoeder
    zout naar smaak
    1,5 zakje bakpoeder

    Alles mengen behalve de bakpoeder, ik liet het even staan terwijl de oven voorverwarmde naar 160 graden zodat de fibrex wat kon weken. 45 minuten bakken op 160 graden.

  3. Ik heb hem vandaag gemaakt. Maar mijn vader en zusje en ik vonden hem een beetje droog. Heb er geen lijnzaad ingedaan en in plaats van baking soda bakpoeder. Hoe zou het kunnen dat er niet zoveel smaak aan zat?

  4. Vandaag gemaakt.
    Ruikt heerlijk maar ziet er niet zo uit als op de foto
    Niet hoog en lijkt nog klef vanbinnen…
    Enig idee hoe dat kan?

    1. koolhydraatarm eten!

      Misschien te kort in de oven of te weinig meel gebruikt? Ik kan je niet een eenduidig antwoord geven. Jammer dat ie niet zo goed gelukt is, alhoewel ik wel vind dat een ontbijtkoek een beetje plakkerig moet zijn.

      Maar zoals je ziet ervaren anderen de ontbijtkoek juist als droog. Die hebben misschien weer te weinig van een ander ingredient toegevoegd.

      Groetjes Eveline

Scroll naar boven