Krijg je visite en wil je eens koekjes serveren met minder suiker of koolhydraten? Of wil je je kinderen niet alle lekkernijen onthouden en toch eens een lekker maar gezond koekje kunnen geven? Probeer dan eens deze koolhydraatarme amandelkoekjes. Zo gemaakt en het recept is genoeg voor 4 personen.
Inhoudsopgave
Benodigdheden voor het maken van koolhydraatarme amandelkoekjes
De benodigde ingrediënten zijn;
· 25 gram gepelde amandelen
· 200 gram bruin tarwemeel
· 125 gram margarine
· 4 eetlepels appeldiksap
· 1 ei
· snufje zout
· 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder, hier te bestellen
Andere handige hulpmiddelen;
· Spuitzak met gekarteld mondje
· Bakplaat
· Bakpapier
· Beslagkom
· Pannetje
Werkwijze voor het maken van koolhydraatarme amandelkoekjes
In totaal duurt de bereiding van de amandelkoekjes tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van welke hulpmiddelen je hebt.
- Leg een bakpapier op de bakplaat.
- Hak de gepelde amandelen grof.
- Laat de margarine smelten in het pannetje.
- Voeg de appeldiksap hieraan toe.
- Haal de pan van het vuur.
- Voeg nu het ei toe aan het mengsel en roer het geheel.
- Voeg de gehakte amandelen toe.
- Zeef het zout, meel en de wijnsteenbakpoeder.
- Voeg dit met 3 eetlepels tegelijk toe aan het boter mengsel in het pannetje.
- Alles goed mengen.
- Breng het geheel over in de beslagkom.
- Laat het deeg op een koele plaats rusten.
- verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe het deeg in de spuitzak en spuit er rondjes van het bakblik.
- Heb je geen spuitzak? Maak dan balletjes van het deeg en maak er met een vork kleine kartelrandjes op.
- Bak de amandelkoekjes in ongeveer 15 minuten gaar.
Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer gezonde koolhydraatarme recepten voor koekjes? Je kunt ze vinden in onderstaand boek.
Vind hier recepten voor 85 koolhydraatarme taarten, koekjes en desserts