Rijkgevulde Groentesoep: Dé Ultieme Nederlandse Comfortsoep
Basisinformatie
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale tijd: 75 minuten
Porties: 4-6 personen
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Dieet: Aanpasbaar (glutenvrij, koolhydraatarm mogelijk)
Benodigde Keukengerei
– Grote soeppan
– Scherp mes
– Snijplank
– Koekenpan
Ingrediënten
Bouillon
– 2-3 runderbouillonblokjes
– 2 liter water
– 1 laurierblaadje
Groenten
– 1 ui, fijngesneden
– 1 prei, in ringen
– 2 wortels, in blokjes
– 150g bloemkool, in roosjes
– 100g sperziebonen, in stukjes
– 150g pompoen, in blokjes
– 1 stengel bleekselderij, in boogjes
Vlees (optioneel)
– 350g kipfiletblokjes
– OF 250g soepballetjes
Kruiden
– Verse peterselie
– Zout en peper
– 1 teentje knoflook
Extra’s
– 100g vermicelli (optioneel)
– 2 eetlepels allesbinder
Bereidingsmethode
Bouillon Voorbereiden
1. Breng water met bouillonblokjes aan de kook
2. Voeg laurierblaadje toe
3. Laat zachtjes sudderen
Groenten Bereiden
1. Snijd alle groenten in gelijkmatige stukjes
2. Fruit ui en knoflook licht aan in een pan
3. Voeg groenten toe aan de bouillon
Kook 15-20 minuten op zacht vuur
Vlees Toevoegen
1. Bak kipblokjes of soepballetjes apart
2. Voeg toe aan de soep
3. Laat nog 5 minuten doorkoken
Afwerking
1. Breng op smaak met zout en peper
2. Strooi verse peterselie erover
3. Voeg eventueel vermicelli toe
Handige Tips
Tip 1: Snijd groenten gelijk om gelijke gaartijd te garanderen
Tip 2: Gebruik seizoensgroenten voor beste smaak
Tip 3: Bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast
Variaties
Vegetarisch: Vervang vlees door peulvruchten
Koolhydraatarm: Minder groenten, meer vlees
Winterversie: Voeg pastinaak en spruitjes toe
Veelgemaakte Fouten
– Te hard koken (troebele bouillon)
– Ongelijk gesneden groenten
– Niet op smaak brengen
Serveertips
– Serveer met vers stokbrood
– Garneer met extra peterselie
– Perfect als lunch of lichte maaltijd
Pro Chef Tip: De sleutel tot een geweldige soep zit in langzaam sudderen en veel liefde!