Glutenvrije Eiwit Pannenkoeken – Snel, Voedzaam & Lekker!

Glutenvrije Eiwit Pannenkoeken: Gezond & Heerlijk Ontbijt

Key Info:

Bereidingstijd: 5-10 minuten
Baktijd: 10-15 minuten
Totale tijd: 15-25 minuten
Porties: 4-5 pannenkoeken
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Dieet: Glutenvrij, Eiwitrijk, Vegetarisch

Moderne keuken met een blender gevuld met beslag, verse eieren, een rijpe banaan, amandelmelk en meetinstrumenten op een marmeren aanrecht, verlicht door zacht zonlicht.

Benodigdheden:

– Anti-aanbak koekenpan
– Blender of keukenmachine
– Spatel
– Maatbekers

Ingrediënten:

– 2 eieren
– 3 eiwitten (optioneel)
– 25-30g eiwitpoeder (vanille/naturel)
– 28g kokosmeel of 50g havermeel
– 2 el fijngemalen lijnzaad
– 1 kleine banaan (optioneel)
– 65ml ongezoete amandelmelk
– ½ tl bakpoeder
– Snufje zout

Methode:
  1. Meng eieren, eiwitten, melk en (indien gebruikt) geprakte banaan in blender tot glad beslag.
  2. Voeg meelsoort, lijnzaad, bakpoeder, zout en eventueel kaneel toe. Meng tot klontvrij beslag.
  3. Laat beslag 5-10 minuten rusten voor betere structuur.
  4. Verhit olie in pan op middelhoog vuur (180°C).
  5. Schep ca. 1/4 beslag in pan, spreid gelijkmatig.
  6. Bak tot bovenkant bubbelt en randen stevig zijn (2-3 min).
  7. Keer om, bak andere kant goudbruin (1-2 min).

Gietijzeren pan met een perfect goudbruine pannenkoek, luchtbelletjes op het oppervlak en stoom in het ochtendlicht, met verse blauwe bessen en ahornsiroop op de achtergrond.

Cruciale Tips:

– Gebruik middelhoog vuur om aanbranden te voorkomen
– Let op bubbels als teken om te keren
– Gebruik voldoende olie om plakken te voorkomen

Variaties:

– Vegan: vervang eieren door appelmoes
– Suikervrij: geen zoetmiddel
– Extra vezelrijk: voeg geraspte courgette toe

Bewaren:

– Koelkast: 2 dagen
– Vriezen: tot 1 maand
– Opwarmen: laag vuur of magnetron

Veelgemaakte Fouten:

– Te dik beslag: voeg melk toe
– Aanbakken: controleer vuur
– Uit elkaar vallen: meer binding nodig

Toppings:

– Blauwe bessen
– Banaanplakjes
– Pompoenpitten
– Ahornsiroop
– Plantaardige yoghurt

Voedingsvoordelen:

– 7-25g eiwit per portie
– Vezelrijk
– Laag in suiker
– Glutenvrij

Smakelijk eten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven