Op een warme zomerse dag is het heerlijk om te genieten van een ijsje. Al helemaal van chocolade ijs. Helaas zit gewoon ijs barstenvol suikers. Wil je graag koolhydraatarm of suikervrij eten? Vind dan hier het recept voor koolhydraatarm chocolade ijs.
Dit recept is geschikt om een grote voorraad aan te maken. Zo hoef je het niet steeds opnieuw te maken. Vermenigvuldig daartoe alle ingrediënten met dezelfde factor, om de verhoudingen gelijk te houden.
Benodigdheden voor het maken van koolhydraatarm chocolade ijs
Voor dit gerecht heb je niet veel ingrediënten nodig.
- 300 milliliter kokosmelk
- 3 rijpe bananen
- 2 eetlepels rauwe honing
- 2 eetlepels notenpasta (kies bijvoorbeeld voor amandelpasta, cashewnootpasta, hazelnootpasta, pittenpasta)
- 4 eetlepels cacao
Aanvullende producten;
- Blender
- Dessertglazen
Werkwijze
- Doe alle ingrediënten in de blender.
- Mix tot het een mooi geheel is geworden.
- Verdeel de mix over zoveel dessertglazen als je zelf wilt.
- Laat dit minstens 4 uur in de vriezer opstijven.
Als je het chocolade ijs wilt eten na het avondeten, is het verstandig het ijs een half uur van te voren uit de vriezer te halen zodat het iets zachter kan worden.
Eet smakelijk!
Wow, koolhydraatarm chocolade-ijs klinkt als een droom die uitkomt! Het is geweldig om te weten dat er lekkere opties zijn voor mensen die koolhydraatbewust willen eten. Ik ga mijn vriezer zeker vullen. Bedankt voor de suggestie!