Rijkgevulde Groentesoep: Dé Ultieme Nederlandse Comfortsoep

Rijkgevulde Groentesoep: Dé Ultieme Nederlandse Comfortsoep

Basisinformatie

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale tijd: 75 minuten
Porties: 4-6 personen
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Dieet: Aanpasbaar (glutenvrij, koolhydraatarm mogelijk)

Benodigde Keukengerei

– Grote soeppan
– Scherp mes
– Snijplank
– Koekenpan

Ingrediënten
Bouillon

– 2-3 runderbouillonblokjes
– 2 liter water
– 1 laurierblaadje

Groenten

– 1 ui, fijngesneden
– 1 prei, in ringen
– 2 wortels, in blokjes
– 150g bloemkool, in roosjes
– 100g sperziebonen, in stukjes
– 150g pompoen, in blokjes
– 1 stengel bleekselderij, in boogjes

Vlees (optioneel)

– 350g kipfiletblokjes
– OF 250g soepballetjes

Kruiden

– Verse peterselie
– Zout en peper
– 1 teentje knoflook

Extra’s

– 100g vermicelli (optioneel)
– 2 eetlepels allesbinder

Rustieke Nederlandse keuken met kleurrijke, vers gesneden groenten op een houten snijplank, een koperen soeppan op een gasfornuis met stoom en een laurierblaadje.

Bereidingsmethode
Bouillon Voorbereiden

1. Breng water met bouillonblokjes aan de kook
2. Voeg laurierblaadje toe
3. Laat zachtjes sudderen

Groenten Bereiden

1. Snijd alle groenten in gelijkmatige stukjes
2. Fruit ui en knoflook licht aan in een pan
3. Voeg groenten toe aan de bouillon
Kook 15-20 minuten op zacht vuur

Vlees Toevoegen

1. Bak kipblokjes of soepballetjes apart
2. Voeg toe aan de soep
3. Laat nog 5 minuten doorkoken

Afwerking

1. Breng op smaak met zout en peper
2. Strooi verse peterselie erover
3. Voeg eventueel vermicelli toe

Een gezellige eetkamer met kaarslicht waar een dampende kom groentesoep in een Delfts blauwe kom wordt geserveerd, omringd door kleurrijke groenten en balletjes in goudkleurige bouillon. Naast de kom ligt warm stokbrood met verse peterselie.

Handige Tips

Tip 1: Snijd groenten gelijk om gelijke gaartijd te garanderen
Tip 2: Gebruik seizoensgroenten voor beste smaak
Tip 3: Bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast

Variaties

Vegetarisch: Vervang vlees door peulvruchten
Koolhydraatarm: Minder groenten, meer vlees
Winterversie: Voeg pastinaak en spruitjes toe

Veelgemaakte Fouten

– Te hard koken (troebele bouillon)
– Ongelijk gesneden groenten
– Niet op smaak brengen

Serveertips

– Serveer met vers stokbrood
– Garneer met extra peterselie
– Perfect als lunch of lichte maaltijd

Pro Chef Tip: De sleutel tot een geweldige soep zit in langzaam sudderen en veel liefde!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven