Sugar Snaps uit de Oven: Knapperig en Snel Klaar!
Bereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
8-15 minuten
Totale tijd:
15-20 minuten
Porties:
4
Moeilijkheidsgraad:
Super Makkelijk
Wat heb je nodig?
- Bakplaat
- Bakpapier
- Mengkom
- Scherpe mes of schaar
Ingrediënten:
- 250 gram verse sugar snaps
- 15-20 ml olijfolie
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 1 theelepel verse tijm
- ½ theelepel knoflookpoeder
- Zeezout en zwarte peper naar smaak
Hoe maak je ze?
- Verwarm je oven voor op 225°C.
- Was de sugar snaps grondig en dep ze droog. Let op: DROOG is DE SLEUTEL voor knapperige groenten!
- Verwijder de puntjes en eventuele draadjes.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de sugar snaps in één enkele laag. Pro tip: Geen overlap = perfecte bruining!
- Besprenkel met olijfolie.
- Strooi de kruiden erover:
- Parmezaanse kaas
- Tijm
- Knoflookpoeder
- Zout
- Peper
- Meng alles goed door elkaar.
- Bak 8-10 minuten in de oven. Let op: Ze moeten goudbruin maar nog steeds knapperig zijn!
Handige variaties:
- Extra kaas? Strooi na 10 minuten bakken nogmaals Parmezaan erover
- Citroensmaak? Voeg wat citroenrasp toe
- Extra krokant? Bestrooi met broodkruimels
Bewaren:
- Maximaal 2-3 dagen in afgesloten bakje in de koelkast
- Opnieuw opwarmen in de oven voor behoud van knapperigheid
Veelgemaakte fouten:
- Te vol bakplaat = stomen in plaats van roosteren
- Te lang bakken = slap en suf
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 95
- Koolhydraten: 4g
- Eiwitten: 6g
- Vetten: 6g
Heerlijk als bijgerecht, gezonde snack of feestelijke groentenbegeleider!
Eet smakelijk! 🥬🧀