Sperziebonensalade met Feta: Een Frisse Zomerse Verrassing

Essentiële Informatie

Bereidingstijd: 10-15 minuten

Kooktijd: 7-15 minuten

Totale tijd: 20-30 minuten

Porties: 2-4 personen

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Pin This Now to Remember It Later
Pin This

Dieet: Vegetarisch

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Vergiet
  • Saladeschaal
  • Snijplank en mes
  • Kleine mengkom

Ingrediënten

  • 400g sperziebonen, uiteinden verwijderd
  • 100g feta, verkruimeld
  • 100g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels pecannoten, geroosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1/2 eetlepel honing
  • Verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereidingsmethode

1. Sperziebonen Voorbereiden
  • Was de sperziebonen grondig
  • Verwijder de uiteinden
  • Snijd in gelijke stukken van ongeveer 4 cm
2. Bonen Blancheren
  • Breng water aan de kook in grote pan
  • Voeg snufje zout toe
  • Kook bonen exact 7-10 minuten
  • Direct afspoelen in ijswater om knapperigheid te behouden
3. Dressing Maken
  • Meng olijfolie, balsamico, honing
  • Klop tot lichte emulsie
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Voeg gehakte basilicum toe
4. Noten Roosteren
  • Verwarm droge koekenpan
  • Rooster pecannoten 2-3 minuten
  • Let op: niet te donker laten worden
5. Salade Samenstellen
  • Laat bonen goed uitlekken en afkoelen
  • Meng bonen met cherrytomaatjes
  • Verkruimel feta erover
  • Geroosterde noten toevoegen
  • Dressing erover scheppen
Een rustieke mediterrane salade met sperziebonen, verkruimelde feta, cherrytomaatjes, geroosterde pecannoten en een gouden dressing, geserveerd in een handgemaakte keramieken schaal.

Cruciale Tips

  • Bonen niet te lang koken
  • Dressing pas toevoegen vlak voor serveren
  • Croutons/noten apart bewaren voor knapperigheid

Bewaren

  • Maximaal 2 dagen in koelkast
  • Zonder dressing bewaren
  • Croutons/noten apart houden

Variaties

  • Vegan: vervang feta door tofu
  • Low carb: weglaten van noten/brood
  • Toevoegen: olijven, kappertjes

Voedingswaarde

  • Rijk aan vezels
  • Goede bron van calcium
  • Gezonde vetten uit olijfolie en noten

Smakelijk eten!

Pin This Now to Remember It Later
Pin This

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven