Essentiële Informatie
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Kooktijd: 7-15 minuten
Totale tijd: 20-30 minuten
Porties: 2-4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Vegetarisch
Benodigdheden
- Grote pan
- Vergiet
- Saladeschaal
- Snijplank en mes
- Kleine mengkom
Ingrediënten
- 400g sperziebonen, uiteinden verwijderd
- 100g feta, verkruimeld
- 100g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 2 eetlepels pecannoten, geroosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1/2 eetlepel honing
- Verse basilicum
- Zout en peper naar smaak
Voorbereidingsmethode
1. Sperziebonen Voorbereiden
- Was de sperziebonen grondig
- Verwijder de uiteinden
- Snijd in gelijke stukken van ongeveer 4 cm
2. Bonen Blancheren
- Breng water aan de kook in grote pan
- Voeg snufje zout toe
- Kook bonen exact 7-10 minuten
- Direct afspoelen in ijswater om knapperigheid te behouden
3. Dressing Maken
- Meng olijfolie, balsamico, honing
- Klop tot lichte emulsie
- Breng op smaak met peper en zout
- Voeg gehakte basilicum toe
4. Noten Roosteren
- Verwarm droge koekenpan
- Rooster pecannoten 2-3 minuten
- Let op: niet te donker laten worden
5. Salade Samenstellen
- Laat bonen goed uitlekken en afkoelen
- Meng bonen met cherrytomaatjes
- Verkruimel feta erover
- Geroosterde noten toevoegen
- Dressing erover scheppen
Cruciale Tips
- Bonen niet te lang koken
- Dressing pas toevoegen vlak voor serveren
- Croutons/noten apart bewaren voor knapperigheid
Bewaren
- Maximaal 2 dagen in koelkast
- Zonder dressing bewaren
- Croutons/noten apart houden
Variaties
- Vegan: vervang feta door tofu
- Low carb: weglaten van noten/brood
- Toevoegen: olijven, kappertjes
Voedingswaarde
- Rijk aan vezels
- Goede bron van calcium
- Gezonde vetten uit olijfolie en noten
Smakelijk eten!