Koolhydraatarme Tikka Masala: Romige Indische Curry zonder Schuldgevoel
Essentiële Info:
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4-6
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Koolhydraatarm, Keto, Glutenvrij
Benodigdheden:
- Grote koekenpan
- Snijplank
- Mengkommen
- Scherp mes
Ingrediënten:
- 600g kipfilet, in blokjes
- 2 uien, fijngehakt
- 3 knoflookteentjes
- 1 stuk verse gember
- 400g tomatenblokjes
- 200ml kokosmelk
- 120g volle yoghurt
- 2 el olijfolie
- Bloemkoolrijst voor serveren
Kruiden:
- 2 tl garam masala
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl kurkuma
- Zout en peper
Methode:
- Marineer kip met yoghurt, knoflook, gember en helft van de kruiden (15-30 min).
- Verhit olie in pan, bak kip goudbruin (±8 min). Uit pan halen.
- Fruit ui, knoflook, gember in zelfde pan. Voeg resterende kruiden toe.
- Voeg tomatenblokjes toe, laat 10 min zachtjes sudderen.
- Roer kokosmelk erdoor, laat 5-8 min inkoken.
- Kip terug in saus, 5-10 min garen.
- Breng op smaak met zout en citroensap.
- Serveer met bloemkoolrijst.
Pro Tips:
- Marineer kip minimaal 15 min voor meer smaak
- Kip moet intern 75°C zijn
- Saus moet dik en romig zijn
Bewaren:
- Koelkast: 2-3 dagen
- Invriezen: Prima mogelijk
Variaties:
- Vegetarisch: Vervang kip door tofu
- Pittiger: Extra chili toevoegen
- Zuivelvrij: Kokosyoghurt gebruiken
Voedingswaarde (per portie):
- Proteïne: 25g
- Vetten: 18g
- Netto koolhydraten: 6-8g
Waarschuwing:
Let op: Te lang garen maakt kip droog!
Favoriete Afwerking:
- Verse koriander
- Geschaafde amandelen
- Extra citroensap
Beste Bijgerecht:
Bloemkoolrijst is DE perfecte koolhydraatarme basis!