Koolhydraatarme Tikka Masala: Romige Indische Curry zonder Schuldgevoel

Koolhydraatarme Tikka Masala: Romige Indische Curry zonder Schuldgevoel

Essentiële Info:

Bereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Totale tijd: 45 minuten

Porties: 4-6

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Dieet: Koolhydraatarm, Keto, Glutenvrij

Pin This Now to Remember It Later
Pin This

Benodigdheden:
  • Grote koekenpan
  • Snijplank
  • Mengkommen
  • Scherp mes
Ingrediënten:
  • 600g kipfilet, in blokjes
  • 2 uien, fijngehakt
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 stuk verse gember
  • 400g tomatenblokjes
  • 200ml kokosmelk
  • 120g volle yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • Bloemkoolrijst voor serveren
Kruiden:
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl kurkuma
  • Zout en peper
Methode:
  1. Marineer kip met yoghurt, knoflook, gember en helft van de kruiden (15-30 min).
  2. Verhit olie in pan, bak kip goudbruin (±8 min). Uit pan halen.
  3. Fruit ui, knoflook, gember in zelfde pan. Voeg resterende kruiden toe.
  4. Voeg tomatenblokjes toe, laat 10 min zachtjes sudderen.
  5. Roer kokosmelk erdoor, laat 5-8 min inkoken.
  6. Kip terug in saus, 5-10 min garen.
  7. Breng op smaak met zout en citroensap.
  8. Serveer met bloemkoolrijst.

Close-up van marinated kipstukken in een glanzende keramische schaal, omhuld met een romige yoghurtsaus en gekruid met verse gember, knoflook en Indische specerijen. Zacht natuurlijk licht van boven accentueert de textuur van de marinade, met verse kruiden en hele specerijen rondom.

Pro Tips:
  • Marineer kip minimaal 15 min voor meer smaak
  • Kip moet intern 75°C zijn
  • Saus moet dik en romig zijn
Bewaren:
  • Koelkast: 2-3 dagen
  • Invriezen: Prima mogelijk
Variaties:
  • Vegetarisch: Vervang kip door tofu
  • Pittiger: Extra chili toevoegen
  • Zuivelvrij: Kokosyoghurt gebruiken
Voedingswaarde (per portie):
  • Proteïne: 25g
  • Vetten: 18g
  • Netto koolhydraten: 6-8g
Waarschuwing:

Let op: Te lang garen maakt kip droog!

Favoriete Afwerking:
  • Verse koriander
  • Geschaafde amandelen
  • Extra citroensap
Beste Bijgerecht:

Bloemkoolrijst is DE perfecte koolhydraatarme basis!

Een overhead opname van een rustieke aardewerken serveerschaal met romige oranje-rode Tikka Masala curry, waarin malse kipstukjes zichtbaar zijn. Garneert met verse koriander en geschaafde amandelen, terwijl er stoom van het gerecht opstijgt. Wordt geserveerd met luchtige bloemkoolrijst, onder warm, richtinggevend licht dat de fluwelige textuur van de saus benadrukt.

Pin This Now to Remember It Later
Pin This

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven