Geroosterde Broccolisoep met Tonijnbroodje: Een Heerlijke Lunch vol Smaak

Receptoverzicht

Wat je moet weten:

  • Snel en voedzaam gerecht
  • Perfect voor lunch of lichte maaltijd
  • Makkelijk aan te passen aan dieetwensen
Receptdetails
  • Bereidingstijd: 10-15 minuten
  • Kooktijd: 30-35 minuten
  • Totale tijd: 45 minuten
  • Porties: 4
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
  • Dieet: Pescotarisch, Optioneel Vegetarisch
Dieetopties
  • Glutenvrij mogelijk
  • Koolhydraatarm beschikbaar
  • Vegetarische variant

Benodigde Keukenmaterialen

Essentieel:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank en mes
  • Mengkom

Handig Extra:

  • Kaasrasp
  • Citruspers

Ingrediënten voor de Broccolisoep

Hoofdingrediënten
  • 500 g verse broccoli
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 1-2 knoflookteentjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 150 g geraspte cheddar
  • 150-200 ml slagroom
  • 2 eetlepels mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Cinematische close-up van levendig groene broccoliroosjes die glanzen van olijfolie op een rustieke metalen bakplaat, bestrooid met verse zwarte peper en zeezoutkorrels, met zacht natuurlijk licht dat door een raam stroomt en dramatische schaduwen creëert.

Ingrediënten Tonijnbroodje

Vulling
  • 1 blik tonijn (400 g)
  • 1/4 rode paprika
  • 1/2 stengel selderij
  • 2 augurken
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Peper naar smaak
  • 4 kleine broodjes

Bereidingsmethode Broccolisoep

Stap 1: Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd broccoli in roosjes en steeltjes.
  3. Bestrooi broccoli met olijfolie, zout en peper.
Stap 2: Roosteren
  1. Spreid broccoli uit op bakplaat.
  2. Rooster 20 minuten in de oven tot lichtbruin.
  3. Let op: Niet te donker laten worden!
Stap 3: Soep Maken
  1. Fruit ui in pan met olie.
  2. Voeg knoflook en tijm toe.
  3. Broccoli-stammetjes en bouillon erbij.
  4. 20 minuten zachtjes laten pruttelen.
  5. Geroosterde broccoli toevoegen.
  6. Met staafmixer pureren.
  7. Room en mosterd toevoegen.
  8. Op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingsmethode Tonijnbroodje

Stap 1: Salade Maken
  1. Snijd paprika, selderij, augurk fijn.
  2. Tonijn prakken in kom.
  3. Mayonaise en gehakte groenten mengen.
  4. Kruiden met peper.
Stap 2: Broodje Afmaken
  1. Broodjes opensnijden.
  2. Eventueel licht roosteren.
  3. Vullen met veldsla.
  4. Tonijnsalade erop scheppen.

Deel van een ambachtelijke sandwich op een houten snijplank, met vlokken tonijn gemengd met gesneden rode paprika en selderij, versieringen van peterselie, en rustieke sneetjes brood ernaast, met zachte directionele verlichting die de romige textuur van mayonaise accentueert.

Bewaar- en Opwarmtips

Soep
  • Gekoeld: max. 2 dagen houdbaar
  • Langzaam opwarmen op laag vuur
  • Niet laten koken na toevoegen room
Tonijnbroodje
  • Vulling max. 1 dag apart bewaren
  • Broodjes apart houden tot serveren

Handige Variaties

Soepvarianten
  • Veganversie met kokosmelk
  • Koolhydraatarm met bloemkoolsoep
  • Extra kruiden toevoegen
Broodje-opties
  • Glutenvrij brood
  • Kappertjes toevoegen
  • Griekse yoghurt in plaats van mayonaise

Voedingsvoordelen

  • Rijk aan eiwitten
  • Veel vezels
  • Vitaminen C, K, B12
  • Laag in koolhydraten

Pro Tip: Experimenteer met kruiden en varieer naar hartenlust!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven