Receptoverzicht
Wat je moet weten:
- Snel en voedzaam gerecht
- Perfect voor lunch of lichte maaltijd
- Makkelijk aan te passen aan dieetwensen
Receptdetails
- Bereidingstijd: 10-15 minuten
- Kooktijd: 30-35 minuten
- Totale tijd: 45 minuten
- Porties: 4
- Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
- Dieet: Pescotarisch, Optioneel Vegetarisch
Dieetopties
- Glutenvrij mogelijk
- Koolhydraatarm beschikbaar
- Vegetarische variant
Benodigde Keukenmaterialen
Essentieel:
- Oven
- Bakplaat
- Soeppan
- Staafmixer of blender
- Snijplank en mes
- Mengkom
Handig Extra:
- Kaasrasp
- Citruspers
Ingrediënten voor de Broccolisoep
Hoofdingrediënten
- 500 g verse broccoli
- 1,5 groentebouillonblokje
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 middelgrote ui
- 1-2 knoflookteentjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 150 g geraspte cheddar
- 150-200 ml slagroom
- 2 eetlepels mosterd
- Zout en peper naar smaak
Ingrediënten Tonijnbroodje
Vulling
- 1 blik tonijn (400 g)
- 1/4 rode paprika
- 1/2 stengel selderij
- 2 augurken
- 1 knoflookteentje
- 2 eetlepels verse peterselie
- 3 eetlepels mayonaise
- Peper naar smaak
- 4 kleine broodjes
Bereidingsmethode Broccolisoep
Stap 1: Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd broccoli in roosjes en steeltjes.
- Bestrooi broccoli met olijfolie, zout en peper.
Stap 2: Roosteren
- Spreid broccoli uit op bakplaat.
- Rooster 20 minuten in de oven tot lichtbruin.
- Let op: Niet te donker laten worden!
Stap 3: Soep Maken
- Fruit ui in pan met olie.
- Voeg knoflook en tijm toe.
- Broccoli-stammetjes en bouillon erbij.
- 20 minuten zachtjes laten pruttelen.
- Geroosterde broccoli toevoegen.
- Met staafmixer pureren.
- Room en mosterd toevoegen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
Bereidingsmethode Tonijnbroodje
Stap 1: Salade Maken
- Snijd paprika, selderij, augurk fijn.
- Tonijn prakken in kom.
- Mayonaise en gehakte groenten mengen.
- Kruiden met peper.
Stap 2: Broodje Afmaken
- Broodjes opensnijden.
- Eventueel licht roosteren.
- Vullen met veldsla.
- Tonijnsalade erop scheppen.
Bewaar- en Opwarmtips
Soep
- Gekoeld: max. 2 dagen houdbaar
- Langzaam opwarmen op laag vuur
- Niet laten koken na toevoegen room
Tonijnbroodje
- Vulling max. 1 dag apart bewaren
- Broodjes apart houden tot serveren
Handige Variaties
Soepvarianten
- Veganversie met kokosmelk
- Koolhydraatarm met bloemkoolsoep
- Extra kruiden toevoegen
Broodje-opties
- Glutenvrij brood
- Kappertjes toevoegen
- Griekse yoghurt in plaats van mayonaise
Voedingsvoordelen
- Rijk aan eiwitten
- Veel vezels
- Vitaminen C, K, B12
- Laag in koolhydraten
Pro Tip: Experimenteer met kruiden en varieer naar hartenlust!