Biefstuksalade met Shiitake en Feta: Een Zomerse Smaakbeleving

Biefstuksalade met Shiitake en Feta: Een Zomerse Smaakbeleving

Essentiële Informatie:

Bereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 10 minuten

Totale tijd: 25-30 minuten

Porties: 3 personen

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Dieet: Koolhydraatarm, Niet vegetarisch

Benodigdheden:
  • Snijplank & scherp mes
  • Grote slakom
  • Koekenpan
  • Tangen of spatel
Ingrediënten:
  • 250g biefstuk
  • 100g shiitake champignons
  • 75g fetakaas, gebrokkeld
  • 100g ijsbergsla/slamix
  • 50g rucola
  • ½ komkommer
  • 100g cherrytomaten
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Optioneel: balsamicoazijn

Cinematisch close-up van een sappige biefstuk op een houten snijplank, omringd door verse kruiden en zeezout, verlicht door warm strijklicht, met een vintage chef's mes en shiitake champignons op de achtergrond.

Bereidingsmethode:
1. Voorbereiden van de ingrediënten
  • Haal de biefstuk uit de koelkast
  • Laat biefstuk op kamertemperatuur komen
  • Was en droog alle groenten zorgvuldig
2. Biefstuk voorbereiden
  • Bestrooi biefstuk royaal met zout en peper
  • Zorg voor kamertemperatuur voor gelijkmatig bakken
3. Shiitake prepareren
  • Verwijder steeltjes
  • Snijd in dunne, gelijkmatige plakjes
4. Salade samenstellen
  • Meng sla, rucola, komkommer en tomaten in grote kom
  • Verkruimel feta over de salade
5. Bakken van de biefstuk
  • Verhit boter in hete pan
  • Bak biefstuk 3-5 minuten rondom
  • Cruciale tip: Laat 5 minuten rusten na bakken
6. Shiitake bakken
  • Gebruik zelfde pan
  • Bak shiitake 2-3 minuten tot goudbruin
  • Let op: Niet te lang bakken, behoud bite
7. Afwerken
  • Snijd biefstuk in mooie reepjes
  • Verdeel salade over borden
  • Leg biefstuk en shiitake bovenop
  • Garneer met extra olijfolie of balsamico

Culinair stilleven van een perfect gepresenteerde biefstuksalade op een matzwart keramisch bord, met dungesneden rooskleurige biefstuk, knapperige groene bladeren, shiitake, fetakruimels en kerstomaatjes, verlicht door zacht restaurantlicht.

Pro Tips:
  • Biefstuk moet sappig blijven, niet doorgebakken
  • Shiitake moet knapperig zijn
  • Groenten vers en knapperig houden
Bewaren:
  • Beste direct na bereiding
  • Maximaal 1 dag in koelkast
  • Biefstuk en shiitake apart bewaren
Variaties:
  • Vervang feta door geitenkaas
  • Voeg avocado of geroosterde noten toe
  • Experimenteer met verse kruiden
Voedingswaarde:
  • Rijk aan eiwitten
  • Laag in koolhydraten
  • Ideaal voor low-carb dieet
Allergiewaarschuwing:
  • Bevat melkproducten
  • Kan gluten bevatten (controleer ingrediënten)

Smakelijk eten! 🥗🥩

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven