Knapperige Gebakken Spruitjes met Geroosterde Pecannoten

Key Info

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 10-15 minuten

Totale tijd: 20-25 minuten

Porties: 2-3 personen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Dieet: Koolhydraatarm, Kan vegetarisch

Benodigdheden

  • Koekenpan of wokpan
  • Vergiet
  • Snijplank en mes
  • Kom voor dressing

Ingrediënten

  • 400 gram verse spruitjes
  • 50 gram pecannoten
  • 2 eetlepels boter
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • (Optioneel) 2 eetlepels gembersiroop

Bereidingsmethode

  1. Was de spruitjes grondig en verwijder beschadigde bladeren.
  2. Close-up van glanzende, vers gewassen spruitjes op een rustiek houten snijplank, met waterdruppels die het natuurlijke raamlicht vangen, terwijl handen in zachte focus beschadigde bladeren verwijderen, in een sfeervolle keukensetting met kruiden op de achtergrond.

  3. Blancheer de spruitjes in kokend gezouten water voor 3-4 minuten.
    • Voorkomt bittere smaak
    • Behoudt mooie groene kleur
  4. Giet de spruitjes af en spoel direct met koud water.
    • Stopt het kookproces
    • Behoudt knapperige structuur
  5. Rooster de pecannoten in een droge pan voor 2-3 minuten.
    • Let op: verbranden gaat snel!
    • Roer regelmatig voor gelijkmatig roosteren
  6. Maak de dressing:
    • Meng olijfolie, mosterd, appelciderazijn
    • Breng op smaak met zout en peper
  7. Verhit boter in de pan op middelhoog vuur.
  8. Bak de spruitjes 3-4 minuten tot goudbruin en knapperig.
    • Regelmatig omscheppen
    • Voorkom aanbranden
  9. Dramatisch bovenaanzicht van goudbruin gebakken spruitjes in een gietijzeren pan met perfect geroosterde pecannoten, stoom die opkomt, boter die kleine bubbels vormt, warme verlichting die de karamelisatie benadrukt, verspreide verse kruiden en druppels dressing zichtbaar.

  10. Voeg geroosterde pecannoten toe.
  11. (Optioneel) Blus af met gembersiroop voor extra smaak.
  12. Breng op smaak met extra zout en peper.

Cruciale Tips

  • Blancheer altijd voor minder bittere spruitjes
  • Roosteren van noten vraagt volle aandacht
  • Niet te lang bakken, anders worden spruitjes slap

Bewaren

  • Maximaal 2 dagen in koelkast
  • Opwarmen in hete pan, kort en snel

Variaties

  • Toevoegen van gebakken spek
  • Vervangen boter door kokosolie
  • Chilipeper voor extra pit

Voedingswaarde

  • Rijk aan vezels
  • Goed voor koolhydraatarm dieet
  • Bevat gezonde vetten uit noten

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven