Boeuf Bourguignon met Bloemkoolrijst: Een Koolhydraatarme Culinaire Reis door de Bourgogne

Boeuf Bourguignon met Bloemkoolrijst: Een Koolhydraatarme Culinaire Reis door de Bourgogne

Essentiële Informatie

Bereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 2,5-3 uur

Totale tijd: 3-3,5 uur

Porties: 4 personen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Dieet: Koolhydraatarm, glutenvrij, paleo-geschikt

Benodigde Apparatuur

– Grote stoofpan of braadpan met deksel

– Koekenpan

– Houten lepel

– Scherp koksmes

– Snijplank

Ingrediënten

– 800 g runderstoofvlees

– 3 el olijfolie

– 100 g gerookte spekblokjes

– 1 middelgrote ui

– 2 knoflookteentjes

– 250 g kastanjechampignons

– 300 ml rode wijn

– 350 ml vleesbouillon

– 600 g bloemkoolrijst

Een rustieke keukenscène met gesneden rundvlees, champignons, ui, knoflook en spekblokjes op een houten werkblad naast een gietijzeren stoofpan, met een fles Bourgogne wijn op de achtergrond en natuurlijk licht dat de texturen accentueert.

Methode
Voorbereiding:

1. Snijd het rundvlees in gelijkmatige blokjes van 2 cm.

2. Snipper ui en knoflook fijn.

3. Verdeel champignons in plakjes.

Bereidingsstappen:

1. Bak spekblokjes goudbruin in stoofpan, haal uit pan.

2. Braad rundvlees rondom aan in olijfolie, verwijder tijdelijk.

Pin This Now to Remember It Later
Pin This

3. Fruit ui en knoflook in het achtergebleven vet.

4. Voeg champignons en tomatenpuree toe, kort aanbakken.

5. Terugvoegen vlees, spek, en groenten.

6. Laurier, tijm, wijn en bouillon toevoegen.

Zachtjes stoven op 90-95°C gedurende 2,5-3 uur.

8. Bloemkoolrijst kort wokken (4-5 minuten) in aparte pan.

Een close-up van een stoofgerecht in een aardewerken kom, met glanzend rundvlees in fluweelachtige saus, luchtige bloemkoolrijst, verse peterselie en geroosterde walnoten, verlicht door warm zijlicht.

Cruciale Tips

– Vlees moet boterzacht zijn

– Saus moet vol en licht gebonden zijn

– Bloemkoolrijst moet beetgaar blijven

Bewaren

– Stoofpot: tot 3 dagen in koelkast

– Invriezen mogelijk tot 3 maanden

– Bloemkoolrijst direct consumeren

Variaties

– Toevoegen wintergroenten

– Vegetarische versie met vleesvervangers

– Experimenteren met verschillende rode wijnen

Nutritionele Highlights

– Hoog in proteïne

– Laag in koolhydraten

– Geschikt voor keto en paleo diëten

Waarschuwingen

– Niet te heet laten sudderen

– Niet te lang bloemkoolrijst bakken

– Let op met toevoegen zout (bouillon kan al zout zijn)

Serveren

– Garneren met verse peterselie

– Serveren direct uit de pan

– Eventueel met grove walnoten voor extra textuur

Pin This Now to Remember It Later
Pin This

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven