Een heerlijke tijd in het jaar; Sinterklaas! Echter geen goede tijd als je koolhydraatarm of suikervrij wilt leven. Tegenwoordig zijn er gelukkig allerlei mogelijkheden om zelf koolhydraatarm te bakken. Zo kun je dus ook koolhydraatarme speculaasbrokken maken. Vind hier her recept!
Benodigdheden voor het maken van koolhydraatarme speculaasbrokken
Je hebt niet heel veel ingrediënten nodig;
- 60 gram gemalen lijnzaad
- 10 gram amandelmeel
- Een stukje zachte boter
- Een mespuntje bakpoeder
- Koekkruiden, zoals kardemom of speculaaskruiden
- Zout
- Een theelepel zoetstof
Werkwijze voor het maken van koolhydraatarme speculaasbrokken
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Voeg wat warm water toe en maak er een glad en soepel deegje van.
- Leg het deeg op bakpapier en maak er met een deegroller een platte plak van met een dikte van ongeveer 1 cm.
- Hierna laat je de platte plek deeg 8 tot 10 minuten drogen in de magnetron.
- Zet het vermogen niet te hoog, anders droogt de plak teveel uit.
Eet smakelijk
Wil je meer van dit soort koolhydraatarme Sinterklaasrecepten maken? Kijk dan eens verder in Suikervrij Bakken met stevia, met daarin meer dan 85 verantwoorde suikervrije recepten, zoals taarten, koekjes en andere desserts. Allemaal prachtig in beeld gebracht!
Lijkt me lekker, maar even een vraagje: die zoetstof is dat gelijk aan 1 theelepel suiker?
ik heb het recept geprobeerd, maar net als met pepernoten krijg ik de koek niet krokant. Waar kan dat aan liggen?