Key Info
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10-15 minuten
Totale tijd: 20-25 minuten
Porties: 2-3 personen
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Dieet: Koolhydraatarm, Kan vegetarisch
Benodigdheden
- Koekenpan of wokpan
- Vergiet
- Snijplank en mes
- Kom voor dressing
Ingrediënten
- 400 gram verse spruitjes
- 50 gram pecannoten
- 2 eetlepels boter
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel appelciderazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- (Optioneel) 2 eetlepels gembersiroop
Bereidingsmethode
- Was de spruitjes grondig en verwijder beschadigde bladeren.
- Blancheer de spruitjes in kokend gezouten water voor 3-4 minuten.
- Voorkomt bittere smaak
- Behoudt mooie groene kleur
- Giet de spruitjes af en spoel direct met koud water.
- Stopt het kookproces
- Behoudt knapperige structuur
- Rooster de pecannoten in een droge pan voor 2-3 minuten.
- Let op: verbranden gaat snel!
- Roer regelmatig voor gelijkmatig roosteren
- Maak de dressing:
- Meng olijfolie, mosterd, appelciderazijn
- Breng op smaak met zout en peper
- Verhit boter in de pan op middelhoog vuur.
- Bak de spruitjes 3-4 minuten tot goudbruin en knapperig.
- Regelmatig omscheppen
- Voorkom aanbranden
- Voeg geroosterde pecannoten toe.
- (Optioneel) Blus af met gembersiroop voor extra smaak.
- Breng op smaak met extra zout en peper.
Cruciale Tips
- Blancheer altijd voor minder bittere spruitjes
- Roosteren van noten vraagt volle aandacht
- Niet te lang bakken, anders worden spruitjes slap
Bewaren
- Maximaal 2 dagen in koelkast
- Opwarmen in hete pan, kort en snel
Variaties
- Toevoegen van gebakken spek
- Vervangen boter door kokosolie
- Chilipeper voor extra pit
Voedingswaarde
- Rijk aan vezels
- Goed voor koolhydraatarm dieet
- Bevat gezonde vetten uit noten
Eet smakelijk!