Zelf koolhydraatarme erwtensoep maken

Erwtensoep is een traditioneel Nederlands gerecht dat gemaakt wordt van erwten, vlees en groenten. Om koolhydraatarme erwtensoep te maken, kun je het aantal erwten en aardappelen verminderen en deze vervangen door andere groenten. Dit maakt de soep gezonder en laag in koolhydraten.

Benodigdheden voor koolhydraatarme erwtensoep

Om koolhydraatarme erwtensoep te maken, heb je het volgende nodig:

  • 500 gram spliterwten
  • 500 gram mager runderlappen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1 blik gepelde tomaatjes, in blokjes gesneden
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Werkwijze

Doe de spliterwten in een grote pan met ruim koud water en laat ze een nacht weken.

Doe de runderlappen in een andere grote pan met ruim water en breng aan de kook. Laat het vlees ongeveer een uur zachtjes koken totdat het zacht is. Haal het vlees uit de pan en snijd het in kleine stukjes. Bewaar het kookvocht.

Giet de spliterwten af en spoel ze goed. Doe ze in een grote pan met ruim water en breng aan de kook. Laat de erwten ongeveer een uur zachtjes koken totdat ze zacht zijn. Giet de erwten af en bewaar het kookvocht.

Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de uien en wortels aan. Voeg de bleekselderij, tomaatjes, erwten, komijnzaad en paprikapoeder toe en roerbak totdat de groenten zacht zijn. Voeg het vlees toe en roer goed door.

Voeg het kookvocht van de erwten en het vlees toe aan de pan en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en laat de soep ongeveer een uur zachtjes koken totdat de smaken goed zijn vermengd. Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer de soep warm. Geniet ervan!

Maak ook eens koolhydraatarme jam!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven