Snel Overzicht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15-25 minuten
Totale tijd: 25-35 minuten
Porties: 2
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Pescotarisch, Koolhydraatarm
Benodigde Keukenmaterialen
- Bakplaat of ovenschaal
- Aluminiumfolie of bakpapier
- Mes en snijplank
- Kleine kom
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
- 2 zalmfilets (300g)
- 150g kerstomaatjes
- 20g verse basilicum
- 1 el olijfolie
- 2 el Parmezaanse kaas
- Zout en zwarte peper
Optionele Toevoegingen
- 2-3 knoflookteentjes
- 1/4 rode ui
- Spinazie
- Citroenpartjes
Bereidingsmethode
Voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
- Snijd de kerstomaatjes doormidden.
- Hak de basilicum fijn.
Bakken
- Leg de zalmfilets in een ovenschaal.
- Bestrooi met zout, peper en gedroogde basilicum.
- Verdeel de tomaatjes random over de zalm.
- Besprenkel met olijfolie.
- Strooi Parmezaanse kaas erover.
- Bak 15-20 minuten in de oven.
Pro Tips
- Zalm is perfect wanneer:
- Licht ondoorzichtig
- Makkelijk in vlokken valt
- Kerntemperatuur rond 47°C
Variaties
- Toevoegen van spinazie
- Room voor een romiger gerecht
- Serveren met pasta of salade
Bewaartips
- Maximaal 2 dagen in de koelkast
- Niet invriezen
Voedingswaarde
- Hoog in proteïne
- Rijk aan omega-3
- Laag in koolhydraten
Veel Gestelde Vragen
- Kan ik diepvries zalm gebruiken?
Ja, maar ontdooi eerst volledig en dep droog
- Alternatief voor Parmezaan?
Gebruik geraspte geitenkaas of nutritionele gist
Smakelijk eten! 🐟🍅


