Zalm met Tomaat en Basilicum: Een Heerlijk en Snel Visgerecht

Snel Overzicht

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 15-25 minuten

Totale tijd: 25-35 minuten

Porties: 2

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Dieet: Pescotarisch, Koolhydraatarm

Benodigde Keukenmaterialen

  • Bakplaat of ovenschaal
  • Aluminiumfolie of bakpapier
  • Mes en snijplank
  • Kleine kom

Ingrediënten

Hoofdingrediënten
  • 2 zalmfilets (300g)
  • 150g kerstomaatjes
  • 20g verse basilicum
  • 1 el olijfolie
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • Zout en zwarte peper
Optionele Toevoegingen
  • 2-3 knoflookteentjes
  • 1/4 rode ui
  • Spinazie
  • Citroenpartjes

Bereidingsmethode

Voorbereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
  3. Snijd de kerstomaatjes doormidden.
  4. Hak de basilicum fijn.

Close-up van verse zalmfilets op een marmeren snijplank, omringd door levendige gehalveerde cherrytomaten, verse basilicumblaadjes en een drizzel gouden olijfolie. Natuurlijk daglicht valt door een keukvenster en creëert een warme, uitnodigende sfeer. Een klein schaaltje met vers geraspte Parmezaanse kaas en verspreide zwarte peperkorrels completeren de mise en place.

Bakken
  1. Leg de zalmfilets in een ovenschaal.
  2. Bestrooi met zout, peper en gedroogde basilicum.
  3. Verdeel de tomaatjes random over de zalm.
  4. Besprenkel met olijfolie.
  5. Strooi Parmezaanse kaas erover.
  6. Bak 15-20 minuten in de oven.

Bovenaanzicht van een rustic keramische ovenschaal met perfect gekookte zalmfilets, gekarameliseerde cherrytomaten en gesmolten Parmezaanse kaas. Stoom stijgt op uit het gerecht, terwijl gegrilde tomaten en verwelkte basilicumblaadjes een artistieke schikking vormen. De zalm is vochtig en schilferig met een goudbruine korst. Zacht, warm licht benadrukt de smakelijke kwaliteiten van het gerecht.

Pro Tips

  • Zalm is perfect wanneer:
    • Licht ondoorzichtig
    • Makkelijk in vlokken valt
    • Kerntemperatuur rond 47°C

Variaties

  • Toevoegen van spinazie
  • Room voor een romiger gerecht
  • Serveren met pasta of salade

Bewaartips

  • Maximaal 2 dagen in de koelkast
  • Niet invriezen

Voedingswaarde

  • Hoog in proteïne
  • Rijk aan omega-3
  • Laag in koolhydraten

Veel Gestelde Vragen

  • Kan ik diepvries zalm gebruiken?

    Ja, maar ontdooi eerst volledig en dep droog

  • Alternatief voor Parmezaan?

    Gebruik geraspte geitenkaas of nutritionele gist

Smakelijk eten! 🐟🍅

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven