Tilapiafilet met Amandelkorst: Een Knapperig en Gezond Visgerecht

Tilapiafilet met Amandelkorst: Een Knapperig en Gezond Visgerecht

Essentiële Informatie:

Bereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 10-15 minuten

Totale tijd: 25-30 minuten

Porties: 4 personen

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Dieet: Laag in koolhydraten, hoog in eiwitten

Benodigdheden:
  • Grote koekenpan
  • 2 mengkommen
  • Garde
  • Optioneel: Keukenmachine voor amandelen
Ingrediënten:
  • 4 tilapiafilets (150g per stuk)
  • 1 middelgroot ei
  • 120g gemalen amandelen
  • 80g geraspte Parmezaanse kaas
  • Bloem voor bestuiven
  • Boter voor bakken
Kruiden:
  • Citroenpeper
  • Knoflookpoeder
  • Zout naar smaak

Cinematische close-up van verse tilapiafilets die voorzichtig worden afgedroogd met keukenpapier op een marmeren aanrecht, met zacht natuurlijk licht dat door het keukenraam binnenvalt. Op de achtergrond zijn verspreide amandelen en Parmezaanse kaas zichtbaar, evenals roestvrijstalen schalen met een eimengsel en amandelaankoeking, klaar voor gebruik.

Bereidingsmethode:
  1. Bereid twee kommen voor:

    • Kom 1: Klop ei los met citroenpeper en knoflookpoeder
    • Kom 2: Meng amandelmeel met 40g Parmezaanse kaas
  2. Voorbereiden van de vis:

    • Tip: Dep de tilapiafilets droog met keukenpapier
    • Bestuif licht met bloem
    • Schud overtollige bloem eraf
  3. Paneren van de vis:

    • Dompel filets in het eimengsel
    • Wentel vervolgens door het amandelmengsel
    • Zorg voor een egale dekking
  4. Bakken:

    • Smelt boter in grote koekenpan op middelhoog vuur
    • Bak filets 2-3 minuten per kant
    • Let op goudbruine kleur
  5. Afwerken:

    • Verlaag vuur
    • Bestrooi met zout
    • Strooi resterende Parmezaanse kaas over de vis
    • Bak nog 5 minuten tot kaas gesmolten is

Bovenaanzicht van goudbruin gebakken tilapiafilets in een gietijzeren pan, met smeltende Parmezaanse kaas en versieringen van peterselie en citroenpartjes, verlicht door warme keukentonen, terwijl stoom omhoog stijgt.

Cruciale Tips:
  • Vis is klaar wanneer deze gemakkelijk uit elkaar valt
  • Gebruik middelhoog vuur om verbranden te voorkomen
  • Dep vis droog voor knapperige korst
Variaties:
  • Serveer met mangosalsa voor extra frisheid
  • Gebruik amandelschaafsel voor extra textuur
Bewaren:

Maximaal 2 dagen in afgesloten bakje in koelkast. Opwarmen in oven op 180°C voor behoud knapperige korst.

Voedingswaarden per Portie:
  • Calorieën: 484 kcal
  • Vetten: 31,1g
  • Koolhydraten: 6,0g
  • Eiwitten: 43,4g
Allergenen:
  • Noten (amandelen)
  • Zuivel (Parmezaanse kaas)
  • Eieren
  • Vis
Extra Serveer-Ideeën:
  • Citroenpartjes
  • Verse peterselie
  • Lichte salade als bijgerecht

Dit recept is perfect voor wie houdt van een knapperig, gezond en snel visgerecht met een heerlijke amandel-kaaskorst!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven