Spinazie Brownies met Mozzarella: Een Verrassende Gezonde Snack

Spinazie Brownies met Mozzarella: Een Verrassende Gezonde Snack

Essentiële Informatie:

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 40 minuten

Totale tijd: 50 minuten

Porties: 9-12 stuks

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Dieet: Vegetarisch, optioneel koolhydraatarm

Benodigdheden:
  • 20×20 cm ovenschaal
  • Mengkommen
  • Bakpapier
  • Spatel
  • Keukenpapier
Ingrediënten:
  • 280g diepvries spinazie
  • 1 middelgroot ei
  • 50g bloem
  • 110ml melk
  • 50g gesmolten boter
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 115g geraspte mozzarella
Voorbereiding:
Stap 1: Mise en Place
  • Verwarm de oven voor op 190°C
  • Spinazie goed uitlekken en uitknijpen
  • Bakblik met papier bekleden

Heldere close-up van felgroene spinazie die stevig door witte kaasdoek wordt geperst boven een roestvrijstalen gootsteen, met waterdruppels die het natuurlijke licht van het raam vangen, in een professionele keuken met marmeren aanrecht op de achtergrond.

Stap 2: Groentevoorbereiding
  • Ui en paprika fijnsnijden
  • Kort aanzweten in boter
  • Spinazie toevoegen en vocht laten verdampen
Stap 3: Beslag Maken
  • Droge ingrediënten mengen
  • Ei, melk en boter apart kloppen
  • Natte en droge ingrediënten combineren
  • Spinazie en mozzarella voorzichtig erdoor scheppen

Bovenaanzicht van een rustieke 20x20cm bakvorm bekleed met bakpapier, gevuld met levendig groene spinaziebrowniebeslag gemarmerd met gesmolten mozzarella, zacht natuurlijk licht vanuit een zijraam, verweerd houten aanrecht met verspreide bloem en bakingrediënten kunstzinnig gerangschikt rond de randen.

Stap 4: Bakken
  • Beslag in de vorm gieten
  • 40-45 minuten bakken
  • Goudbruin en stevig
Cruciale Tips:
  • Spinazie MOET goed uitgelekt zijn
  • Niet te lang bakken
  • Laat 15 minuten afkoelen voor snijden
Variaties:
  • Glutenvrij: amandelmeel gebruiken
  • Extra kaassoorten toevoegen
  • Andere groenten proberen
Bewaren:
  • 3 dagen in koelkast
  • Maximaal 2 maanden invriezen
  • Opwarmen: 160°C, 8-10 minuten
Voedingsvoordelen:
  • Rijk aan vezels
  • Vitamines A, C, K
  • Mineralen zoals ijzer
  • Proteïnerijk door kaas
Serveer Suggesties:
  • Als hartige snack
  • Lunch-item
  • Bijgerecht
  • Borrel-hapje
Smaaktips:
  • Verse kruiden toevoegen
  • Zwarte peper gebruiken
  • Eventueel chilipeper voor pit
Expert Advies:

Let op vocht! Te natte spinazie maakt zompige brownies. Altijd goed uitknijpen en uitlekken.

Een heerlijke, gezonde twist op de klassieke brownie die iedereen verrast!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven