Romige Bloemkool Risotto: Een Laagcalorische Culinaire Ontdekkingsreis
Sleutel Informatie
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2-4
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Dieet: Vegetarisch, Low-Carb, Keto-Vriendelijk
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
- (Optioneel) Foodprocessor
Ingrediënten
- 400g bloemkoolrijst
- 2 el boter
- 33g mascarpone
- 25g groene pesto
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- Zout & peper
- Knoflookpoeder
Methode
- Verwarm 1 el boter in een grote pan.
- Voeg bloemkoolrijst toe en bak 3-4 minuten tot lichtgoud.
- Meng mascarpone, kruiden, zout en peper erdoor.
- Strooi Parmezaanse kaas erover en laat 1 minuut smelten.
- Roer groene pesto erdoor.
Cruciale Tips
- Gebruik middelhoog vuur
- Niet te lang bakken om papperigheid te voorkomen
- Proef tussendoor en breng op smaak
Variaties
- Toevoegen scampi’s
- Extra paddenstoelen
- Aziatische twist met kokosroom
- Veganistische versie met plantaardige kaas
Bewaren
- 2 dagen in koelkast
- Kan worden ingevroren
- Opwarmen met scheutje bouillon
Veel Voorkomende Fouten
- Te veel vocht: langer bakken
- Bloemkool te zacht: korter bakken
- Smaak flauw: extra kruiden toevoegen
Voedingswaarde
- Laag in koolhydraten
- Rijk aan vezels
- Hoog in proteïne
- Glutenvrij
Serveren
Direct opdienen, eventueel gegarneerd met verse kruiden of geroosterde noten.
Smaaktips
- Gebruik verse pesto voor meer diepte
- Experimenteer met verschillende kruiden
- Varieer met toppings
Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke, gezonde risotto!